microbuze scolare

Consiliul Județean Sibiu cumpără încă 28 de microbuze electrice pentru elevii navetiști

După ce în luna noiembrie a anului trecut administrația județeană a distribuit primăriilor și școlilor speciale din județ 41 de microbuze electrice de 8 + 1 locuri destinate transportului elevilor, alte 28 de microbuze urmează să fie achiziționate tot pentru copiii navetiști.

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a semnat un nou contract de furnizare pentru 13 microbuze electrice, urmare a câștigării licitației publice de către firma Aveuro International SRL din Câmpina, județul Prahova. Conform contractului, microbuzele au o capacitate de 16 + 1 locuri și urmează a fi furnizate în maxim 180 de zile de la data emiterii ordinului de începere a livrării.

Pentru achiziția celor 13 microbuze, Consiliul Județean Sibiu a obținut o finanțare nerambursabilă de 15 milioane lei de la Administrația Fondului de Mediu.

Tot pentru elevii navetiști, Consiliul Județean Sibiu are în derulare încă un proiect de achiziționare a microbuzelor școlare electrice, prin care vor fi cumpărate 15 mijloace de transport ecologice cu o capacitate de 16 + 1 locuri. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, are o valoare de 35,9 milioane lei, cu TVA, în cadrul acestuia fiind deja achiziționate și distribuite 41 de microbuze electrice cu o capacitate de 8+1 locuri.

Pentru diferența de 15 microbuze cu 16 + 1 locuri, Consiliul Județean Sibiu are în derulare o licitație publică, la care au depus oferte trei companii furnizoare, documentele aflându-se în evaluare.

Suntem într-o permanentă căutare a surselor de finanțare pentru  proiectele pe care dorim să le realizăm în beneficiul locuitorilor județului nostru. Vrem să profităm de fiecare oportunitate, conștienți fiind de faptul că fondurile nerambursabile se acordă pe domenii prioritare doar pentru perioade limitate de timp, iar zicala „bate fierul cât e cald” se aplică din plin atunci când vorbim de fonduri europene sau guvernamentale.

Consiliul Județean Sibiu deschide sesiunea de finanțare pentru proiecte culturale, educaționale, tineret și sport

3,8 milioane de lei acordate de CJ Sibiu pentru Agendele Județului Sibiu

Consiliul Județean Sibiu anunță lansarea sesiunii de depunere a proiectelor care pot beneficia de finanțare nerambursabilă prin Agendele județene pentru cultură, educație, sport și tineret. Proiectele se vor depune exclusiv online pe platforma agende.cjsibiu.ro, termenul limită fiind 20 aprilie 2025, cu excepția Agendei Sportive, pentru care termenul maxim de depunere este 6 aprilie 2025. După aceste termene, platforma va fi închisă automat.

Calendarul sesiunii de finanțare pentru Agenda Culturală, Educațională și Tineret

  • 22 martie – 20 aprilie 2025 – Depunerea proiectelor online
  • 21 aprilie – 8 mai 2025 – Evaluarea și selecția proiectelor
  • 9 mai 2025 – Publicarea rezultatelor evaluării
  • 9 – 11 mai 2025 – Depunerea contestațiilor
  • 12 – 14 mai 2025 – Soluționarea contestațiilor
  • 14 mai 2025 – Afișarea rezultatelor finale ale contestațiilor
  • 15 mai 2025 – Publicarea listelor finale cu sumele propuse spre aprobare

Bugetul total și sumele maxime alocate

Pentru anul 2025, Consiliul Județean Sibiu alocă un buget total de 2.350.000 lei, distribuit astfel:

  • Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității locale – 1.800.000 lei link ghid (entități publice: 600.000 lei, entități private: 1.200.000 lei). Suma maximă per proiect: 20.000 lei. Se poate depune un singur proiect pe secțiune (A – activități culturale generale, B – activități dedicate naturii și sustenabilității comunităților locale
  • Agenda educațională – 200.000 lei link ghid. Suma maximă per proiect: 15.000 lei. Se poate depune un singur proiect pe secțiune.
  • Agenda de tineret – 350.000 lei link ghid. Suma maximă per proiect: 15.000 lei. Se poate depune un singur proiect pe secțiune.

Calendarul sesiunii de finanțare pentru Agenda sportivă

  • 22.03 – 06.04.2025: Depunerea proiectelor
  • 07.04 – 23.04.2025: Evaluarea și selecția proiectelor
  • 23.04.2025: Publicarea rezultatelor evaluării
  • 23.04 – 26.04.2025: Depunerea contestațiilor
  • 26.04 – 30.04.2025: Soluționarea contestațiilor
  • 30.04.2025: Publicarea rezultatelor finale și a sumelor propuse spre aprobare

Bugetul pentru Agenda pentru sport – 1.450.000 lei (entități de drept public: 250.000 lei – suma maximă per proiect: 100.000 lei link regulament, entități de drept privat: 1.200.000 lei defalcat astfel: Sport de performanță: 950.000 lei – suma maximă per proiect: 75.000 lei, Sport pentru toți: 250.000 lei – suma maximă per proiect: 15.000 lei link ghid).
Un beneficiar poate obține finanțare pentru maximum 2 proiecte prin Programul „Agenda pentru Sport – structuri private.”

Mai multe informații sunt disponibile pe platforma agende.cjsibiu.ro.

Mai mult de jumătate din bugetul Consiliului Județean Sibiu este alocat proiectelor de investiții

Consiliul Județean Sibiu a publicat proiectul de buget pentru anul 2025 prin care sunt anunțate noi investiții în infrastructura publică de sănătate, transport și protecția mediului. De asemenea, vor fi susținute și activitățile de asistență și protecție socială, cultură, învățământ special și turism, domenii aflate în coordonarea Consiliului Județean Sibiu. Proiectul este disponibil pe site-ul instituției, www.cjsibiu.ro

 

Valoarea totală a bugetului propus este de 576.956,33 mii, mai mult de jumătate, respectiv 51,7 %, fiind alocat secțiunii de investiții. Cei mai mulți bani pentru secțiunea de funcționare vin din impozitul pe venit, respectiv 153.900 mii lei.

 

Atragerea finanțărilor și implementarea proiectelor din fondurile nerambursabile rămân o prioritate, valoarea acestora fiind proiectată la 231 milioane lei, ceea ce reprezintă 79% din totalul fondurilor destinate dezvoltării.

„Bugetul pe 2025 asigură continuarea investițiilor aflate în curs și inițierea altora noi. O vom face prin atragerea de fonduri nerambursabile europene și guvernamentale, așa cum am procedat și în anii precedenți. Este o abordare sănătoasă, dovadă fiind  clădirile modernizate și dotate din sistemul de sănătate,  drumurile refăcute, noul terminal al aeroportului, școlile speciale sau căsuțele de tip familial. Nu în ultimul rând, am făcut tot posibilul ca sumele aferente pentru primăriile din județ  să fie alocate transparent,  după un algoritm care să nu lase loc de interpretări, dar mai ales să nu lase nicio comunitate în urmă”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

În anul 2025, Consiliul Județean Sibiu va continua să investească în proiecte esențiale prin care contribuie la dezvoltarea și starea de bine a comunităților, având în derulare 27 de proiecte în infrastructură, iar alte 10 proiecte importante fiind deja aflate în faza de contractare sau admise la finanțare. Vor continua și demersurile pentru realizarea celor trei mari proiecte ale județului: Noul Spital, Varianta Ocolitoare Sibiu Sud, extinderea și modernizarea Sistemului Integrat de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Sibiu.

Sănătatea continuă să rămână un domeniu prioritar, o serie de noi investiții urmând să sporească confortul pacienților și calitatea actului medical. La Spitalului Clinic Județean de Urgență vor fi reabilitate Policlinica de Stomatologie și Pavilionul Administrativ, vor fi achiziționate dotări pentru Anatomia Patologică, Oncologie și Terapie Intensivă Nou-Născuți și întocmite documentații pentru reabilitarea Secțiilor Medicală I și II, extinderea Blocului Chirurgical cu două săli dedicate „Traumatologiei”, construirea unei parcări supraterane și înlocuirea rețelelor de utilități din curtea spitalului.

A doua cea mai mare instituție publică de sănătate a județului, Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”, va beneficia de reabilitarea și eficientizarea termică a clădirilor Secției V, Policlinicii, Pavilionului Central și Pavilionului Fizioterapie – Psihiatrie Copii.

Spitalul de Pneumoftiziologie, alături de „Județean” și „Psihiatrie”, va beneficia de un proiect de digitalizare a proceselor, care va permite o mai bună și mai eficientă gestionare a activității.

Tot în domeniul sănătății, o investiție devine tot mai necesară: construirea unui centru de îngrijiri paliative în Săliște.

Infrastructură de transport rămâne un alt domeniu prioritar, urmând a fi finalizat podul de la Arpașu de Sus și cel dintre Șomartin și Arpașu de Jos. Vor începe lucrările de modernizare la DJ 106G, tronson Apoldu de Jos – Dealul Bogatului, iar pentru DJ106E tronson Săliște – Jina – limită județ Alba vor fi depuse cereri de finanțare.

 Prin Domeniul Cultură – recreere vor fi susținute proiectele de reabilitare a Sălii Polivalente Transilvania Sibiu, achiziționare de dotări pentru Biblioteca Județeană Astra și continuarea demersurilor pentru reabilitarea Castelului Turnu Roșu din Boița – Poarta de Sud a Transilvaniei.

Pentru Asistență socială, învățământ special și educație sunt prevăzute lucrări de construire a împrejmuirii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 Sibiu, a unui teren multifuncțional de sport pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș și dotarea cu mobilier și material didactic a școlilor din județul Sibiu.

Pe domeniul Apărare va fi promovată renovarea energetică a Centrului Militar Județean Sibiu, iar pe Protecția Mediului vor fi achiziționate microbuze școlare electrice de  16+1 locuri, finalizate lucrările se eficientizare energetică a sediului instituției și dezvoltare parcului fotovoltaic în comuna Ațel.

În domeniu Turismului se va urmări reabilitarea Bazei Salvamont de la Bâlea Lac, construirea unui refugiu în Munții Lotru și a unui punct de belvedere în Munții Cindrel.

 În anul 2024, Consiliul Județean Sibiu a derulat investiții importante pentru locuitorii județului, printre acestea aflându-se: construirea a șapte căsuțe de tip familial în Sibiu, Cisnădie și Turnu Roșu, amenajarea a trei centre de zi în Sibiu și Turnu Roșu, modernizarea și extinderea a două Centre Școlare de Educație Incluzivă în Sibiu și Mediaș, modernizarea  DJ 141C Broșteni – Bogatu, construcția a cinci poduri pe drumurile județene din zona Sadu, Arpașu de Sus, Șomartin și Săcădate, prelungirea  pistei de biciclete Sibiu – Rășinari, achiziția de microbuze școlare electrice, materiale didactice, reabilitări și dotări de spații medicale.

Bugetul 2025 în cifre:

  • Asigurări și asistență socială:300,80 mii lei (23,97%)
  • Sănătate:253,21 mii lei (21,06%)
  • Transporturi:278,77 mii lei (14,87%)
  • Cultura, recreere și religie:299,37 mii lei (12,87%)
  • Învățământ:552,62 mii lei (11,70%)
  • Autoritati publice: 51.350,02 mii lei (8,9%)
  • Protecția mediului: 15.224,36 mii lei (2,63%)
  • Tranzacții privind datoria publică:000,00 mii lei (1,56%)
  • Locuințe, servicii și dezvoltare publică:957,63 mii lei (0,86%)
  • Alte servicii publice generale: 3.962,26 mii lei (0,69%)
  • Ordine publică și siguranță națională: 3.921,80 mii lei (0,68%)

Consiliul Județean Sibiu caută constructor pentru reabilitarea DJ 106G, între Apoldu de Jos și Dealul Bogatului

• Contractul a fost scos la licitație publică și are o valoare estimată de 76,4 milioane lei

În Sistemul Public de Achiziții Publice a fost postat anunțul cu privire la licitația de desemnare a constructorului care va reabilita 13,53 km de drum județean, între Apoldu de Jos și Dealul Bogatului, trecând prin Ludoș și Gusu.

Valoarea estimată a investiției este de 76.403.212,45 lei, din care contribuția Consiliului Județean Sibiu este de 1.957.771,87 lei, ambele sume conținând TVA.

Investiția este finanțată preponderent din fondurile pe care le-am obținut din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Sunt 74,44 milioane de lei, bani nerambursabili, pe care îi vom investi în modernizarea drumului care străbate localitățile Apoldu de Jos, Ludoș și Gusu, care este și ultimul drum județean rămas nereabilitat în zona Văii Secașelor.

Potrivit documentației tehnice, constructorul va trebui să modernizeze 13.534 m de drum județean, cu o lățime de 6 metri și acostamente de câte un metru pe fiecare parte.

Lucrările vor presupune și intervenții asupra a trei poduri de peste râurile Secaș și Amnaș, amenajarea unor sisteme de preluare a apelor pluviale, instalarea de elemente de siguranță rutieră, realizarea de accese laterale spre proprietăți.

Sunt mulți navetiști care folosesc acest drum, astfel încât pentru aceștia vom amenaja și patru stații de autobuz, cu bănci și învelitoare din policarbonat, care să-i protejeze de ploaie și soarele puternic.

Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, ofertele putând fi depuse până pe data de 23 aprilie 2025, ora 15.00.

Demn de precizat este faptul că și segmentul Apoldu de Jos – Miercurea Sibiului – DN1, aparținând DJ 106G, va fi reabilitat de către Consiliul Județean Sibiu în cadrul unui proiect ulterior.

29 de oferte pentru contractul de proiectare și asistență privind renovarea corpului administrativ al Spitalului Județean

Consiliul Județean Sibiu anunță că procedura simplificată pentru servicii de elaborare proiectare, verificare și asistență tehnică pe durata execuției aferentă proiectului de renovare energetică a Pavilionului Administrativ din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cu o valoare de aproape 500 mii lei, a generat un interes crescut în rândul firmelor de specialitate.

Astfel, au fost depuse 29 de oferte din partea unor asocieri care totalizează 99 de operatori economici (ofertanți și subcontractanți) din 21 de județe, printre care se numără Bacău, Botoșani, Brăila, Ialomița, Iași, Sălaj, Suceava, Vaslui, Ilfov și Sibiu.

Proiectul de renovare energetică beneficiază de o finanțare pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o prin Programul Regiunea Centru 2021-2027, cu o valoare totală de 19.029.650,25 lei. Investiția vizează reducerea consumului de energie primară cu 60,67% și a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 65,41%, prin măsuri precum izolarea termică a clădirii, modernizarea instalațiilor și utilizarea energiei regenerabile.

Procesul de evaluare a ofertelor este în desfășurare, iar rezultatele vor fi comunicate în perioada următoare.

Consiliul Județean Sibiu dotează laboratoarele de științe din 14 școli

• 4 oferte depuse în cadrul licitației de 729 mii lei

Administrația județeană continuă să sprijine învățământul sibian prin achiziționarea de noi dotări necesare școlilor. De data aceasta este vorba despre contractul prin care vor fi dotate laboratoarele de științe ale școlilor din Arpașu de Jos, Axente Sever, Copșa Mică, Dârlos, Gura Râului, Loamneș, Micăsasa, Orlat, Slimnic, Șeica Mare, Șeica Mică, Tălmaciu, Turnu Roșu și Valea Viilor.

Dotările vor ajunge în laboratoarele de chimie, biologie, fizică și în cele multidisciplinare, care reunesc mai multe specializări.

Materialele didactice au un rol esențial în procesul educativ. Ne bucurăm că am identificat fondurile necesare și  venim în sprijinul cadrelor didactice pentru a face acest proces mai ușor de asimilat și mai atractiv pentru elevi.

Pe lista echipamentelor care vor ajunge în laboratoarele de fizică se află truse și kituri care explică fenomenele electrice, termice, optice și chiar cele de fizică moleculară. Pentru laboratoarele de biologie sunt achiziționate mulaje ale organelor interne umane, truse de disecție, lupe și microscoape, în timp ce pentru specializarea chimie vor fi aduse sticlărie de laborator, truse de analize chimice și organice, diferite substanțe și echipamente de protecție.

Pentru achiziționarea acestora, Consiliul Județean Sibiu a obținut o finanțare nerambursabilă din Programul Național de Redresare și Reziliență și a organizat o licitație publică la o valoare estimată de 729.008 lei, fără TVA.

În urma licitației, Consiliul Județean Sibiu a primit patru oferte, acestea aflându-se în procedură de analiză.