START pentru extinderea Urgenței de la Spitalul Județean Sibiu!

 

  • Termen de finalizare: 11 luni
  • Unitatea va fi dotată cu computer tomograf

În mai puțin de un an, sibienii vor avea parte de servicii medicale de urgență mult mai bune și mai performante în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu. Clădirea se va mări cu 300 mp la parter și cu un etaj tehnic de 51 mp, extindere care va asigura un flux medical corespunzător cerințelor actuale de calitate. În plus, sibienii care trebuie investigați cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbați cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secția Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternității, ci vor avea parte de această investigație chiar în Urgență, care va fi dotată cu un CT performant. Astfel, va scădea mult timpul necesar pentru investigare, diagnosticare și tratament.

Consiliul Județean Sibiu anunță că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție care se realizează în cadrul proiectului ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârșitul lunii aprilie 2022), în condițiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.

Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spațiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanță, alei pietonale, parcări și spații verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienți și pentru sala de așteptare, dar și a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități;  modernizarea registraturii UPU. De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienții decedați, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deșeurilor și igienizarea tărgilor, precum și un spațiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă și cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente pentru instalațiile de ventilație.

Avem în prezent patru șantiere deschise la Spitalul Județean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia și, iată, de câteva zile și Urgența. Ne dorim ca și prin această investiție începută la UPU să oferim sibienilor un acces ușor, în condiții confortabile, la serviciile medicale de urgență, pentru care adresabilitatea este una foarte mare. Totodată, prin dotarea Urgenței cu un CT performant, se va reuși o diagnosticare rapidă și o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgență. În scurt timp, vom demara o altă investiție la Spitalul nou (Maternitate)  în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanțată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Județean Sibiu.

Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare, execuție și dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP și ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.

 

Doamna Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în vizită la Consiliul Județean Sibiu

Azi, 31 mai, președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean a primit vizita de curtoazie a doamnei Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în România, Republica Moldova și Republica Bulgaria.

Vizita a constituit un prilej oportun de a dialoga despre oportunitățile de cooperare între județul Sibiu și regiunile din Canada. Temele principale de discuție s-au bazat pe domenii care sunt de maxim interes pentru comunități, și anume: mediu, turism sustenabil, sănătate și egalitate de șanse.

Contextul sanitar actual, investițiile constante în sănătate, dar și provocările generate de pandemie, rolul autorităților în gestionarea situațiilor de criză, interesul față de mediul înconjurător, dar și dezvoltarea economică au fost puncte comune pe care cu siguranță putem dezvolta parteneriate bazate pe schimburi de experiență și exemple de bune practici. Având în vedere faptul că Sibiul are deja parteneriate cu companii din Canada în domenii care susțin acțiuni prietenoase cu mediul avem convingerea că există toate premisele ca aceste parteneriate să se dezvolte și la nivelul județului nostru.

Construirea unui Nou Spital Județean – care este în momentul de față cel mai avansat proiect de spital public din țară – susținerea unui turism sustenabil, verde prin proiecte care promovează gastronomia și tradiția locală, investiții într-o infrastructură rutieră modernă, care contribuie implicit și la reducerea amprentei de carbon cu efect nociv pentru mediu, o stație modernizată de gestionare a deșeurilor au fost de asemenea printre subiectele discutate de președinta CJ Sibiu, doamna Daniela Cîmpean alături de doamna ambasadoare Annick Goulet.

Totodată, în timpul dialogului cele două doamne au discutat și despre provocările pe care le aduce ocuparea unei funcții de către o femeie în poziții cheie, egalitatea de șanse fiind un important subiect abordat de către ambele părți și pentru care există acțiuni și proiecte întreprinse atât la nivelul Consiliului Județean Sibiu, cât și la nivelul Ambasadei Canadei, întrucât doamna ambasadoare Annick Goulet este absolventa unui curs pe tema Women and Power în cadrul Harvard University.

În încheiere, doamna Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu i-a lansat oficial invitația doamnei Annick Goulet – ambasadoarea Canadei în România, Republica Moldova și Republica Bulgaria – de a lua parte la o drumeție, în contextul în care Județul Sibiu a lansat de curând programul Anii Drumeției, un program ambițios de susținere a eco-turismului.

#Vreau, Pot să lucrez! Oportunități de angajare a persoanelor cu dizabilități de la nivelul județului Sibiu

Peste 20 de angajatori din județul Sibiu au răspuns invitației adresată de către Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Consiliul Județean Sibiu, de a participa la evenimentul #Vreau, Pot să lucrez!, care a avut loc, vineri, 28 mai 2021, în sala de conferințe a CJ Sibiu.
La eveniment au participat Raluca Turcan – ministrul Muncii și Protecției Sociale, Maria Mareș, președinta Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Claudiu Stupar, directorul general interimar al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, Cosmin Roșu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu și Alexandru Stănilă, director al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu
Scopul reuniunii a fost acela de a demara o campanie de conștientizare cu privire la integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități instituționalizate în centrele rezidențiale de la nivelul DGASPC Sibiu, precum și a celor neinstituționalizate.
Dreptul la muncă este un drept fundamental și pentru persoanele cu nevoi speciale. Le mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației noastre la dialog pentru a identifica cele mai bune soluții în vederea creșterii șanselor de ocupare a unui loc de muncă și pentru aceste persoane. Dar mulțumesc și celor care deja au acceptat în echipa lor persoane cu nevoi speciale. Comunitatea sibiană a dat dovadă de solidaritate în cele mai sensibile momente și sunt convinsă că va fi la fel de solidară și în identificarea și implementarea celor mai bune soluții care să ofere șansa la o viață normală celor mai vulnerabili dintre noi.

În cadrul evenimentului, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean împreună cu directorul general interimar al DGASPC, Claudiu Stupar și cu directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu, Cosmin Roșu au semnat un protocol de colaborare pentru dezvoltarea și implementarea unor măsuri sau acțiuni care să asigure creșterea șanselor de ocupare a unui loc de muncă și integrare profesională a tinerilor care urmează să părăsească sistemul de protecție specială, precum și orientarea și inserția profesională a persoanelor adulte cu handicap în vederea integrării în societate și a creșterii nivelului de trai.
La nivelul județului Sibiu sunt 673 de persoane cu dizabilități instituționalitate, dintre care doar 59 sunt apte de muncă, având un grad de handicap mediu. Locurile de muncă pe care le-ar putea ocupa sunt: lucrător comercial, îngrijitor curățenie, manipulator marfă, montator piese, lucrător patiserie, ajutor tâmplărie, spălare vase, grădinărit, călcătorie/croitorie, menaj ușor, IT.
”Politicile adecvate sprijinirii încadrării în muncă a persoanelor cu dizabilități trebuie create pe baza dialogului între cei implicați direct – angajatorii și instituțiile locale și naționale și trebuie construite plecând de la realitățile pieței.
Măsurilor noastre precum prevederea în PNRR a 50 milioane euro pentru reforma sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități, precum finanțarea, tot prin PNRR, a economiei sociale, li se vor adăuga inițiative rezultate din dialoguri precum cel de la Sibiu.
Am rezonat la inițiativa de astăzi a Consiliului Județean Sibiu și am organizat împreună acest eveniment convinsă că, împreună, autoritățile și mediul privat putem îmbunătăți situația actuală.
Le mulțumesc angajatorilor sibieni pentru deschidere, pentru opinii și susținere și îi asigur de parteneriatul meu și al Ministerului Muncii. Pentru noi, pentru instituțiile din subordinea noastră, felul în care mediul pe care îl reprezintă se raportează la persoanele cu dizabilități este esențial în conturarea măsurilor de viitor”, a declarat
Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale.
Angajatorii au prezentat propuneri și soluții concrete pentru ca procesul de angajare al persoanelor cu dizabilități din județul Sibiu să fie unul accesibil atât pentru beneficiari, cât și pentru angajatori. Una dintre acestea, fiind crearea unei platforme care să reunească atât forța de muncă, cât și oferta locurilor de muncă.

PORTALUL MEDICAL SE EXTINDE! Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med aderă la platforma Portal Medical

Azi, la Consiliului Județean Sibiu, a fost semnat protocolul de colaborare pentru extinderea platformei Portal Medical cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Primăria Orașului Cisnădie, și clinica privată Misan Med.  Prin aderarea celor trei instituții spitalicești la platforma lansată în luna martie de Consiliul Județean Sibiu – Portal Medical, pacienții celor trei spitale vor avea acces la tot istoricul medical.

Practic, începând de mâine, 28 mai, pacienții a șase unități medicale din județ vor beneficia de serviciile Portalului Medical, vor putea printr-un simplu cont de utilizator să-și vizualizeze  on line documentele proprii emise de aceste unități medicale, să le printeze sau să le distribuie medicilor.

Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum:

  • istoric medical
  • scrisori medicale
  • bilete de ieșire din spital
  • buletine de analize

De asemenea, utilizatorii vor putea să se programeze direct din platformă la cabinetele medicilor din cele șase unități medicale.

Extinderea Portalului Medical a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la punerea sa în funcțiune și mă bucur că atât de repede, după nici trei  luni  reușim acest prim pas. Sibienii  trebuie să se bucure de eficiența măsurilor noastre indiferent de  locul în care funcționează, in județ, unitatea la care se tratează. Sper ca mai devreme sau mai târziu toate unitățile medicale să adere la acest serviciu  astfel încât sibienii , în momente în care sunt preocupați  de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu șină ” – Adrian Bibu administratorul județului Sibiu.

Până la acest moment peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical iar numărul lor este în continuă creștere și mai mult de 60 de medici de familie au cont în Portal și pot vizualiza istoricul medical al pacienților.

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată oricărui  dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale menționate , fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

 

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

 

CJ Sibiu a publicat rezultatele evaluării proiectelor care au solicitat finanțare prin agendele județului Sibiu

  • Agenda Culturală și dezvoltare a comunității
  • Agenda Sportivă
  • Agenda Educațională
  • Agenda pentru Tineret

Consiliul Județean Sibiu a publicat rezultatele evaluării proiectelor depuse pentru accesarea de finanțare nerambursabilă, prin Agenda Culturală și pentru Dezvoltarea Comunității, Sportivă, Educațională,  și de Tineret.

Pentru organizarea evenimentelor culturale și dezvoltare a comunității au fost depuse un număr de 109 proiecte și au fost declarate eligibile 102. Proiectele au fost evaluate în urma distribuirii acestora pe 2 categorii: Categoria A1 și A2 (public și privat), pentru proiectele culturale și Categoria B1 și B2 ( public și privat), pentru proiectele destinate dezvoltării comunității.

Centralizatorul cu punctajele obținute poate fi consultat pe site – ul instituției la rubricile. Anunțuri de evenimente și la Acțiunile noastre sau accesând link-ul: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/agenda-cultura.pdf

În cadrul programului Agenda Sportivă, în anul 2021, au fost depuse un număr de 54 de proiecte  și au fost declarate eligibile 47 de proiecte. Structurile sportive pot consulta punctajele obținute, accesând link-ul:

  • Sport – structurile de drept public:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/tabel-punctaje-SPORT-structuri-publice-2021.pdf

  • Sportul pt. toți:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/tabel-punctaje-sportul-pentru-to%C8%9Bi.pdf

  • Sportul de performanță:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/tabel-punctaje-sport-de-performan%C8%9B%C4%83-2021.pdf

În cazul proiectelor depuse ce vizează sportul de performanță, după afișarea rezultatelor s-au înregistrat 4 contestații, rezultatele  obținute pot fi consultate: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/tabel-rezultate-contesta%C5%A3ie-sport-privat.doc.pdf

Proiectele sportive  vor fi supuse aprobării Consiliului Județean Sibiu în ședința ordinară din data de 27.05.2021.

Pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Agenda Tineret au fost depuse un număr de 14 proiecte. Toate proiectele au fost declarate eligibile. Lista proiectelor și punctajele obținute pot fi consultate, accesând link-ul:

  • Tineret:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Rezultate-evaluare-proiecte-TINERET-si-punctaje-ob%C8%9Binute-2021.pdf

Începând de anul acesta, Consiliul Județean Sibiu a implementat Programul Agenda pentru Educație. Pentru finanțare au fost depuse de către unitățile de învățământ din județul Sibiu, 5 proiecte care au fost declarate eligibile. Rezultatele obținute pot fi consultate, accesând link-ul:

  • Educațională:

https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Tabel-proiecte-selectate-de-Comisie-si-punctaje-Agenda-Educationala-2021.pdf

Pentru finanțarea proiectelor, Consiliul Județean Sibiu a alocat din bugetul local al județului Sibiu următoarele sume: 1.300.000 lei – Agenda Culturală și pt. Dezvoltarea Comunității, 875.000 lei – Agenda Sportivă, din care 725.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 150.000 lei proiectele structurilor de drept public), 150.000 – Agenda Educațională, 250.000 – Agenda de și pentru Tineret.

Pe 30 Mai vin la RAPEL cei care s-au vaccinat la Summit-ul Muzical, tot la Filarmonica de Stat Sibiu

Sibiul pune umărul pentru Europa

 Dacă pe 9 mai ai sărbătorit Europa cu prima doză de vaccin, pe 30 mai te așteptăm la RAPEL tot în același loc – la Filarmonica de Stat Sibiu. Doar după RAPEL imunizarea va fi completă. Intervalul orar pentru vaccinare este 9:00 la 21:00.

Consiliul Județean Sibiu, alături de Filarmonica de Stat Sibiu, Crucea Roșie Sibiu, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu și Spitalul CFR organizează Maratonul de Rapel pentru persoanele care s-au vaccinat cu prima doză în data de 9 mai în aceeași locație – foaierul Sălii Thalia, cu intrare din parcarea de pe Bd. Corneliu Coposu. Menționăm că vor fi disponibile tot 4 fluxuri de vaccinare cu serul de la Pfizer.

Pe ecranele din incinta Filarmonicii vor rula spectacolele care s-au desfășurat pe Esplanada Sălii Thalia de Ziua Europei. Aici, cei care își așteptă rândul la rapel vor putea revedea momentele artistice susținute de Teatrul de Balet Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”, Școala Populară de Arte și Meserii ”Ilie Micu”, Ansamblurile Filarmonicii de Stat Sibiu, Teatrul Național ”Radu Stanca” Sibiu, Ansamblul ”Cindrelul Junii Sibiului” și Radu Nechifor.

În situația în care se vor prezenta și persoane care doresc să se vaccineze cu prima doză, echipele mobile de vaccinare sunt pregătite și vor avea dozele necesare pentru a asigura tuturor imunizarea atât de necesară.

 

Organizatori:

  • Consiliul Județean Sibiu
  • Filarmonica de Stat Sibiu
  • Crucea Roșie Sibiu
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu
  • Spitalul CFR

Companii austriece interesate de oportunitățile de afaceri în județul Sibiu în domeniul Smart City, Urban Technology, Smart Airports

  • CJ Sibiu a primit vizita unei misiuni economice austriece în România, organizate de Ambasada Austriei în România, Secția Comercială

Mai mulți reprezentanți ai unor companii austriece, însoțiți de consilierul comercial al Ambasadei Austriei în România, Gerd Bommer, au fost prezenți miercuri 19 mai 2021 la Consiliul Județean Sibiu, unde au avut posibilitatea să se informeze despre cele mai importante proiecte desfășurate în prezent în județului Sibiu, precum și despre proiectele de viitor pe care administrația județeană le are în pregătire.

Oaspeții au fost întâmpinați de vicepreședintele Vlad Vasiu, alături de Oana Popa, director executiv al Direcției Strategii, Proiecte, și de Camelia Proca, consilier în cadrul Cabinetului doamnei Președintă Daniela Cîmpean. De asemenea, la eveniment a luat parte si directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gîrdea.

Continuăm relațiile bilaterale cu Austria și ne bucurăm de interesul manifestat de oamenii de afaceri austrieci pentru a identifica și încheia parteneriate de afaceri în România și am valorificat faptul că au inclus județul Sibiu în programul vizitei lor.

Am evidențiat marile proiecte pe care Consiliul Județean Sibiu le derulează în infrastructura rutieră, în cea de sănătate, unde ținta noastră este să reducem cu până la 40% consumul de energie primară, în infrastructura aeroportuară, în cea de afaceri, oferită de parcurile industriale, precum și în infrastructura de turism și cea culturală.

 Am pus accent pe noul spital județean care va fi cel mai modern spital public din România, pe extinderea serviciilor oferite de Aeroportul din Sibiu prin amenajarea unui terminal Cargo, de mare interes pentru mediul de afaceri internațional și național, pe continuarea investițiilor în modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor, pe construirea variantei ocolitoare Sud Sibiu. Nu în ultimul rând le-am făcut cunoscut proiectul Anii Drumeției, prin care promovăm valorile naturale și culturale ale județului Sibiu, proiect care vine în continuarea și completarea Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană derulat în 2019.

Sperăm ca discuțiile punctuale pe care le-am purtat să se materializeze în colaborări benefice pentru proiectele județului Sibiu, având în vedere vastul know-how și profilul companiilor prezente astăzi la Sibiu”, a detaliat vicepreședintele Vlad Vasiu.

Din delegația austriacă au făcut parte ofertanți de sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată, dezvoltatori de proiecte din domeniul protecției mediului și al tehnologiei urbane, ofertanți de soluții de înaltă eficiență energetică pentru transmiterea căldurii și a agentului termic, ofertanți de sisteme de securitate pentru aeroportului și soluții împotriva incendiilor.

VEȘTI BUNE: Un nou șantier deschis la Spitalul Județean: Clădirea Secției Clinice Dermato-Venerologie a intrat în reabilitare termică

  • Constructorul are la dispoziție 10 luni pentru finalizarea lucrărilor
  • Valoarea contractului de execuție: peste 2,3 milioane lei
  • În prezent, Secția Dermatologie funcționează în cadrul Pavilionului Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)

Un nou pavilion al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi reabilitat în următoarele 10 luni. Consiliul Județean Sibiu a emis săptămâna trecută ordinul de începere pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Secției Clinice Dermato- Venerologie.

Lucrările includ refacerea instalației de apa-canal, a celei termice, electrice, precum și  de ventilație. De asemenea, se va schimba tâmplăria exterioară și se vor termoizola pereții exteriori. În plus, se vor amenaja grupuri sanitare în saloane, dar și pentru personalul secției și pentru aparținători.

Investițiile în Spitalul Clinic județean de Urgență și implicit în domeniul sănătății rămân o prioritate pentru noi. Așadar, prin acest proiect vom reuși să contribuim la confortul pacienților, la creșterea calității actului medical, dar și la îmbunătățirea aspectelor care țin de protecția mediului înconjurător. Așa cum am mai menționat, intenționăm să continuăm planul de eficientizare energetică a cât mai multor clădiri publice aflate în proprietatea județului, pentru că astfel vom putea să ne atingem ținta impusă de Uniunea Europeană prin Pactul Verde European de a avea, în viitorul cât mai apropiat, un județ neutru din punct de vedere climatic.

Lucrările sunt execute de către SC BALOR Cons SRL, valoarea acestora ridicându-se la suma de 2.308.484,44 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 10 luni, conform contractului.

Investiția se realizează în cadrul proiectului ”Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, derulat de către Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul fondurilor europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, iar prin acest proiect se vor reabilita alte două clădiri ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, respectiv: Clădirea Spitalul Nou (Maternitatea) și Clădirea Blocului Chirurgical.

Menționăm că până la finalizarea lucrărilor, Secția Dermato-Venerice își desfășoară activitatea în cadrul Pavilionului Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I).

 

ATENȚIE la drum, duminică, 23 mai: CJ SIBIU vă îndeamnă să conduceți cu prudență pe drumurile județene tranzitate de bicicliștii participanți la competiția ciclistă Triada MTB Avrig

Consiliul Județean Sibiu anunță faptul că a dat acord favorabil pentru desfășurarea competiției mountain bike Triada MTB Avrig în perioada 21 – 23 mai 2021 pe următoarele drumuri județene:

  • DJ 104 G pe un tronsonul dintre trecerea peste calea ferată – Săcădate – releu Nucet, în data de 23 mai, între orele 30 și 11
  • DJ 105 G, pe un tronson de aproximativ 1 km, în zona barajului Racovița, în data de 23 mai, între orele 12 și 15

Competiția se va desfășura fără închiderea sau restricționarea circulației pe tronsoanele de drum menționate. Prin urmare, îndemnul autorității județene pentru participanții la trafic este de a circula cu atenție, respectând indicațiile reprezentanților IPJ Sibiu, prezenți la eveniment.

Le urăm succes tuturor participanților!

 

CJ SIBIU a dat startul la lucrări de reparații și întreținere a drumurilor județene. Unde se intervine în luna mai cu covoare asfaltice și tratamente bituminoase?

Mai multe tronsoane din drumurile județene beneficiază luna aceasta de covoare asfaltice și tratamente bituminoase, în cadrul Programului anual de reparații și întreținere drumuri județene aprobat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, SC Drumuri și Poduri SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu, efectuează lucrări de așternere covoare asfaltice, pe:

  • DJ 105 A, în intravilanul comunei Bruiu
  • DJ 105 A, km 22+330 – 22+930, în intravilanul Șomartin
  • DJ 104 E, km 0+300 – 0+700 Șomartin

Până la finalul lunii mai 2021, sunt programate covoare asfaltice pe drumul județean ce leagă Sibiul de stațiunea Păltiniș, DJ 106 A, între km 29+000 – 29+800.  Anterior turnării covorului asfaltic, vor fi efectuate lucrări pregătitoare.

Pe lângă șantierele mari pe care le avem deschise pe drumurile județene, și mă refer la DJ 106 C Sibiu – Cisnădie, la DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea până la intersecția cu DJ 106 G spre Ludoș, la DJ 106 Agnita – Sighișoara, acordăm o mare importanță și celorlalte drumuri județene unde se impun de urgență lucrări de reparație, pe care le realizăm prin intermediul societății de drumuri și poduri.

Întrucât sibienii și turiștii sunt dornici de mișcare, de drumeții prin care să descopere valorile naturale cu care e înzestrat din plin județul Sibiu, Consiliul Județean Sibiu urmărește să asigure o infrastructură rutieră de calitate și am avut în vedere cu prioritate luna aceasta drumul spre Păltiniș, cea mai veche stațiune montană din România, precum și drumurile care tranzitează minunatele localități Șomartin și Bruiu, oaze de liniște, frumusețe și istorie.

SC Drumuri și Poduri SA va executa și tratamente bituminoase pe următoarele tronsoane:

  • DJ 105 A, km 21+630 – 22+330 intrare Șomartin
  • DJ 105 A, km 22+930 – 25+430, ieșire Șomartin – intrare Bruiu
  • DJ 105 A, km 26+530 – 29+473, ieșire Bruiu – limită județ Brașov
  • DJ 104 E, km 0+000 – 0 +300 intersecția cu DJ 105 A, Șomartin
  • DJ 104 E, km 0+700 – 11 + 800 intersecția cu DJ 105 D

 

Și în acest caz vor fi executate lucrări pregătitoare specifice.

 

Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – PARTENERI STRATEGICI pentru proiecte în interesul comunității

Azi, 18 mai 2021, președinta Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean și rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – prof. univ. dr. habil. Sorin Radu au semnat un acord pentru un parteneriat strategic prin care cele două instituții vor dezvolta și valorifica proiecte importante pentru comunitate, care presupun:

  • Activități de cercetaredezvoltare;
  • Schimbul reciproc de date și informații relevante pentru domeniile de interes comun;
  • Programe de formare profesională prin care studenții ULBS să poată efectua stagii de pregătire și practică în cadrul Consiliului Județean Sibiu;
  • Servicii de consultanță tehnico-economică;
  • Activități cultural-educative.

Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu promovează valori comune care țin de o dezvoltare socială echitabilă și durabilă a comunității. De aceea, prin sprijin reciproc, materializat în promovarea și dezvoltarea de proiecte comune, schimburi de bune practici și susținere bilaterală a acțiunilor și evenimentelor, cele două instituții își propun să contribuie la dezvoltarea Județului Sibiu.

Astăzi devine tot mai evident că cercetarea și inovarea științifică și aplicațiile în tehnică și tehnologie sunt cele care determină direcția și viteza de dezvoltare a lumii actuale. Comisia Europeană a lansat trei mari obiective în cadrul politicii europene în domeniul cercetării și inovării: inovare deschisă, știința deschisă și deschiderea către lume. Criza cauzată de pandemie ne-a arătat că e nevoie să le punem în practică mai atent, mai viguros, mai pragmatic. Suntem datori nu doar să sprijinim cercetarea și inovarea, ci și să contribuim la educația pentru știință a cetățenilor, la circulația liberă și rapidă a rezultatelor cercetării. În mai puțin de un an, știința ne-a oferit de exemplu un vaccin eficient împotriva Covid 19, dar după aplauzele de bucurie au apărut neliniștile: e posibil așa repede, e sigur? Sprijinirea cercetării eficiente, educația pentru știință și educația solidă în general sunt pilonii de bază care ne vor permite să fim cu adevărat o națiune a secolului XXI, ferită de manipulare și teamă. Iată de ce sunt bucuroasă să anunț parteneriatul cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, făcând astfel un nou pas, după lansarea Agendei Educaționale 2021, în ceea ce privește implicarea activă a Consiliului Judetean Sibiu în susținerea educației de calitate la toate nivelele și în special a educației universitare, care ar trebui să ne furnizeze specialiștii de care avem atâta nevoie în toate domeniile. Sunt încrezătoare că rezultatele concrete și de calitate nu vor întârzia să apară.

ULBS și-a asumat rolul proactiv în comunitatea sibiană și în Regiunea Centru, în vederea dezvoltării durabile. Tocmai de aceea, prin parteneriatul strategic cu Consiliul Județean punem în practică dezideratul angajamentului civic, de implicare socială și de susținere de către Universitate a proiectelor din domeniul educației, a celor de cercetare și infrastructură, atât de importante pentru comunitatea județului Sibiu”, a declarat Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.

CJ Sibiu asigură materiale sanitare pentru centrele rezidențiale de la nivelul DGASPC și unităților de asistență medico-socială aflate în subordine

Miercuri, 12 mai 2021, Consiliul Județean Sibiu a semnat cu ADR Centru contractul de finanțare europeană pentru derularea proiectului „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul furnizorilor de servicii sociale din Județul Sibiu”.

Valoarea totală a contractului este de 2.416.271,18 lei (TVA inclus), finanțarea fiind asigurată integral din fonduri europene nerambursabile (FEDR).

Prin proiect vor fi achiziționate materiale sanitare și echipamente de protecție personală, respectiv măști, combinezoane, mănuși, dezinfectanți, săpun antibacterian, puls – oximetru și alte materiale și echipamente medicale.

De acestea vor beneficia toate centrele rezidențiale din subordinea CJ Sibiu și aflate în structura DGASPC Sibiu: 8 centre pentru adulți cu dizabilități, un centrul pentru victimele violenței domestice și 5 centre destinate copiilor, la care se adaugă cele două Unități de Asistență Socială Medico – Socială din Sibiu și Săliște.

În ultimul an, Consiliul Județean Sibiu a făcut permanent demersuri și a accesat fonduri europene pentru a sprijini unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordine  în vederea gestionării crizei sanitare pe care o traversăm. Facem toate eforturile pentru ca serviciile medicale oferite beneficiarilor din sistemul de asistență socială să fie de cea mai bună calitate.

Proiectul se derulează prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu și Unitățile de Asistență Medico – Socială din Sibiu și Săliște. În următoare perioadă, Consiliul Județean Sibiu va demara procedurile de achiziție pentru aceste materiale și echipamente.

De la începutul crizei sanitare, Consiliul Județean Sibiu a sprijinit unitățile spitalicești din subordine pentru a accesa fonduri europene în vederea achiziționării de aparatură și echipamente medicale,  primele contracte de finanțare fiind încheiate în cursul anului 2020.