Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii de la Neurologie. Termen de finalizare: 12 luni

Vești deosebit de bune de la Consiliul Județean Sibiu: clădirea unde au funcționat secțiile Neurologie, Endocrinologie și Chirurgie plastică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intră în reabilitare în următoarele 12 luni.

Marți, 30 martie 2021, CJ Sibiu a predat amplasamentul constructorului desemnat câștigător în urma finalizării procedurii de achiziție publică, respectiv Asocierii SC TOTAL NSA – HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS SRL – PRO HART GRUOP SRL și a emis ordinul de începere în vederea execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții  ”Reabilitarea și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, cofinanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Valoarea contractului de lucrări se ridică la suma de 14.498.540,60 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 12 luni.

Chiar dacă operatorul economic a cărui ofertă a fost respinsă de CJ Sibiu, fiind neconformă, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, aspect care a ținut pe loc investiția noastră mai bine de o lună, ne bucurăm totuși că în urma comunicării din partea CNSC a deciziei de respingere a contestației, am putut încheia contractul de lucrări cu operatorul desemnat câștigător de CJ Sibiu și pornim astfel lucrările abandonate de vechiul constructor.

Așteptăm cu toții modernizarea acestei clădiri, știind cât de important este ca actul medical și tratarea pacienților să se facă în cele mai bune condiții. Vizitele pe acest șantier vor face parte din agenda mea de lucru și mă voi asigura personal că lucrările se vor efectua conform graficelor și vor respecta termene asumate. Ne bazăm în acest sens pe seriozitatea constructorului, care a contractat lucrări la mai multe obiective de investiții ale Consiliului Județean Sibiu și le realizează cu profesionalism și într-un ritm susținut. Menționez construirea Bazei de salvare SALVAMONT din stațiunea Păltiniș și reabilitarea termică a Dispensarului Spitalului de Pneumoftizioligie, ambele investiții urmând să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Sperăm ca în curând să poată să înceapă și lucrările pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Lucrări reluate pentru extinderea drumului județean 106 C Sibiu – Cisnădie -circulația se desfășoară pe o singură bandă, în zonele restricționate

 

  • Drumul va avea 3 benzi de circulație
  • Pod nou peste Seviș, cu 4 benzi
  • Se vor amenaja 3 sensuri giratorii

Consiliul Județean Sibiu a reluat lucrările de modernizare a tronsonului de drum județean 106 C cuprins între ieșirea din municipiul Sibiu și podul de peste pârâul Seviș inclusiv. În cursul lunii martie 2021, s-au executat lucrări de:

  • relocare rețele apă – canal
  • relocare rețele electrice
  • relocare rețele telecomunicații
  • la canalizarea pluvială
  • la podețul de la km 3+728

În luna aprilie 2021 vor continua lucrările de relocare a rețelelor menționate anterior și se vor realiza casetele pentru fundația drumului. Totodată, se vor finaliza lucrările la podețul de la km 3+300 km.

De asemenea, vor fi reluate lucrările la podul peste pârâul Seviș unde se va realiza stratul de uzură la trotuare, rampele înainte și după pod care se vor finaliza odată cu sistemul rutier proiectat, asfaltarea pe DJ 106C, iar la sfârșit va fi montat parapetul de protecție.

Menționăm că circulația pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie se desfășoară în zonele restricționate pe o singură bandă, conform avizului emis de către Inspectoratul Județean de Poliție pe perioada lucrărilor.

Apelăm la înțelegerea tuturor participanților la trafic, și în special la înțelegerea locatarilor din Cartierul Arhitecților pentru disconfortul creat de lucrările de extindere a drumului. Însă, îi asigurăm că la final vom avea un drum modernizat, ceea ce va conduce la fluidizarea circulației rutiere în zonă.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până la data de 15 noiembrie 2021, conform ultimului act adițional încheiat cu constructorul.

6 oferte pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Variantei Ocolitoare Sud

Valoarea estimată a contractului: 4.177.702 lei fără TVA.
• Durata contractului pentru realizarea SF: 6 luni de la ordinul de începere
Șase ofertanți, însumând 38 de firme din țară și străinătate, și-au depus oferta pentru realizarea Studiului de Fezabilitate al Variantei Ocolitoare Sud Sibiu, investiție prioritară pentru Consiliul Județean Sibiu.
Cei 6 ofertanți sunt:
• Metroul (ofertant unic)
• Coplan – Consultanți-Arhitecți – Ingineri (ofertant unic)
• Asocierea Aduro Impex (leader), Aspire Design, NV Construct SRL
• Asocierea Search Corporation (leader), like Consulting SRL
• Asocierea Beta Cops (leader), Total Road
• Asocierea Romair Consulting (leader), East Water Drillings

Proiectul este inclus în Ordinul Ministrul Transporturilor nr. 1699/2020 care prevede aprobarea listei ce cuprinde proiectele de infrastructură și transport în vederea includerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).
În plus, investiția Varianta Ocolitoare Sud Sibiu se realizează în parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), document semnat în data de 18 septembrie 2020.
Comisia de evaluare a ofertelor estimează că finalizarea procedurii de atribuire va avea loc la sfârșitul lunii mai 2021.

Programul de transport județean de persoane pentru următorii 10 ani se află în dezbatere publică

Suma alocată pentru implementarea acestuia este de 119.420.428,86 lei fără TVA.
• Noul Program de transport județean de persoane prin curse regulate, prestat între localitățile județului Sibiu va intra în vigoare, începând cu data de 01 ianuarie 2022.

Consiliul Județean Sibiu a lansat în dezbatere publică Programul de transport județean de persoane prin curse regulate, prestat între localitățile județului Sibiu, valabil în perioada 2022 – 2032. Acesta cuprinde 53 de trasee împărțite în 13 grupe zonale (loturi)

Alături de programul de transport, în consultare publică sunt și formularele tipizate, documentele necesare prezentării ofertelor, criteriile de calificare și selecția ofertelor, precum și criteriu de atribuire a contractului. Toate documentele pot fi consultate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la secțiunea Transparență Decizională, accesând link-ul: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-documentatieide-atribuire-a-contractelor-de-delegare-a-gestiunii-serviciilor-publice-de-transport-calatoripentru-programul-de-transport-public-judetean-de-pers/

Cetățenii interesați pot transmite recomandări până vineri, 23 aprilie 2021, pe adresa [email protected] sau le pot depune la Centrul pentru Informații Cetățeni din cadrul Consiliului Județean Sibiu, str. G-ral Ghe. Magheru, nr. 14, în termen de 30 de zile.
Forma finală a programului va fi supusă aprobării consilierilor județeni, urmând ca după aprobare să se demareze procedurile de licitație în vederea contractării de servicii de transport.

Echipa Galbenă – pentru un viitor #verde în județul Sibiu

🌳🌞Împreună cu #EchipaGalbenă a voluntarilor PNL Sibiu la o acțiune perfectă pentru o zi de primăvară: plantarea de puieți nu departe de Tălmaciu, pe dealurile de la baza Munților Lotrului.
🤝 “Complici” ne-au fost, și le mulțumesc pentru asta, Ocolul Silvic și Primăria Tălmaciu.
Sibieni precum cei din Echipa Galbenă sau precum alte sute sau mii din ONG-uri locale sau naționale, dau județului nostru, dau României, șansa regenerării naturii. 🏞️
Viitorul nostru într-un județ și într-o Românie #verde depinde doar de noi! 👥

PROIECTUL BUGETULUI LOCAL AL JUDETULUI SIBIU pe anul 2021

PROIECTUL BUGETULUI LOCAL AL JUDETULUI SIBIU SI AL INSTITUTIILOR SI SERVICIILOR PUBLICE FINANTATE INTEGRAL SAU PARTIAL DIN BUGETUL LOCAL SI BUGETUL FONDURILOR EXTERNE NERAMBURSABILE PE ANUL 2021

  1. Proiectul bugetului local al Judeţului Sibiu pe anul 2021– TOTAL       
    Proiectul bugetului local al Judeţului Sibiu pe anul 2021 – SECŢIUNEA DE FUNCŢIONARE
    Proiectul bugetului local al Judeţului Sibiu pe anul 2021 – SECŢIUNEA DE DEZVOLTARE
  2. Proiectul bugetului instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2021 – TOTAL
    Proiectul bugetului instituțiilor și serviciilor publice finanțate – SECŢIUNEA DE FUNCŢIONARE
    Proiectul bugetului instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local pe anul 2021 – SECŢIUNEA DE DEZVOLTARE
  3. Proiectul bugetului fondurilor externe nerambursabile al Judeţului Sibiu pe anul 2021

Prezența unui nou operator low-cost și deschiderea a două noi rute de la Sibiu spre Italia

Aeroportul Internațional Sibiu anunță că, în urma negocierilor, compania aeriană Ryanair va începe operarea primelor sale zboruri de la Sibiu, începând cu luna iunie 2021.

Pasagerii din Sibiu, dar și din întreaga regiune deservită vor putea călători direct spre două destinații din Italia, respectiv Veneția Treviso și Bologna, având la dispoziție 2 fecvențe pe săptămână. Astfel, primul zbor pe ruta Sibiu – Veneția Treviso va fi inaugurat la 1 iunie 2021, iar pe ruta Sibiu – Bologna de la 2 iulie 2021.

Lansarea noilor rute ce vor conecta Sibiul de cele două orașe din Italia vor veni cu siguranță în întâmpinarea nevoilor de mobilitate pe calea aerului și vor susține în continuare dezvoltarea aeroportului din Sibiu, fiind un rezultat al eforturilor susținute ale echipei aeroportului sibian de a diversifica oportunitățile de călătorie oferite de la Sibiu, precum și de a stimula dezvoltarea economică și turismul în regiune.

Ryanair este cel de-al șaselea operator aerian care alege să își dezvolte operațiunile la Aeroportul Internațional Sibiu, recunoscând potențialul regiunii într-o perioadă în care industria aviatică este greu încercată de efectele pandemiei COVID-19.

„În această perioadă marcată de provocările generate de apariția pandemiei de COVID-19 și de un regres fără precedent al industriei de transport aerian, suntem bucuroși că putem anunța fructificarea eforturilor regiei privind dezvoltarea de noi rute de pe Aeroportul Internațional Sibiu prin începerea operării companiei Ryanair. Suntem încrezători că situația generală se va ameliora și aeroportul își va relua evoluția ascendentă.”, a declarat Radu Bondar, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.

Aeroportul Internațional Sibiu a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”

Aeroportul Internațional Sibiu R.A. a semnat în data de 16.03.2021 contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului International Sibiu, prin creșterea gradului de siguranță a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene și a personalului care își desfășoară activitatea în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu R.A., precum și a nivelului de încredere a acestora în capacitatea de intervenție și stingere a incendiilor în situații de urgență, cât și în asigurarea siguranței și securității pasagerilor în cadrul aeroportului din Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei.

În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020.

Aeroportul Internațional Sibiu este un obiectiv de interes strategic pentru dezvoltarea județului Sibiu, iar atenția noastră s-a concentrat pe susținerea acestuia prin schemele de ajutor de stat pentru funcționare, dar și pentru motivarea operatorilor aerieni. Proiectul cu fonduri europene accesat vizează creșterea sustenabilă a traficului pe aeroport și reprezintă un pas important în direcția creșterii calității serviciilor pentru pasageri. În lucru sunt și alte documentații prin care se intenționează atragerea de fonduri nerambursabile înspre aeroport. Ne dorim să exploatăm la maxim orice oportunitate care aduce un plus de valoare aeroportului sibian.

„Este un prim pas, extrem de important, din procesul de modernizare prin care Aeroportul Internațional Sibiu urmează să treacă în următorii ani prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Dezvoltarea infrastructurii aeroportuare și dotarea cu echipamente de ultimă generație reprezintă unul din principalele obiective ale regiei, fiind unul din mecanismele prin care vom reuși, odată ce efectele pandemiei de Covid asupra sectorului nostru de activitate se vor diminua, să oferim pasagerilor noștri condiții de călătorie sigure și o experiență cât mai plăcută.”, a declarat Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu.

Obiectivul de investiții „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, investițiile propuse în cadrul proiectului răspunzând acțiunii eligibile din cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 7c, Obiectiv Specific 2.3. – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, respectiv: „B. Proiecte noi de investiții în infrastructura aeroportuară care vizează activități de natură non-economică din domeniul siguranței și securității –  Investiții care vizează siguranța și securitatea pentru infrastructura de transport aerian în corelare cu tipurile de activități cu caracter non-economic prezentate în Anexa 10” a Ghidului Solicitantului.

Proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” are o relevanță deosebită pentru menținerea serviciilor aeroportului la un nivel ridicat, contribuind astfel la dezvoltarea socio-economică a regiunii.

 

 

CJ Sibiu va oferi servicii urbanistice smart, prin implementarea sistemului GIS

Consiliul Județean Sibiu derulează un nou proiect cu fonduri europene ce vizează gestionarea eficientă a datelor de la nivel județean, prin implementarea soluției Geographical Information Systems (GIS).
Scopul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu” este de a furniza servicii urbanistice de calitate pentru cetățeni, firme și utilizatori din administrația locală, cu costuri reduse și operațiuni mult simplificate.
În urma semnării contractului de finanțare, în valoare de aproximativ 3 milioane lei cu TVA, CJ Sibiu a demarat procedura de achiziție a unui sistem informatic integrat (hardware și software), estimat la 1.842.016,81 lei fără TVA,
pentru care și-au depus ofertele doi operatori economici: ESRI Romania și Intergraph Computer Services. Termenul pentru încheierea contractului este de 60 zile lucrătoare, iar durata contractului este de 24 de luni.

Este esențial pentru Consiliul Județean Sibiu să beneficieze de instrumente create special pentru a avea o viziune clară și de ansamblu asupra teritoriului județului Sibiu. Platforma GIS va unifica informațiile deținute de diverși furnizori de utilități în vederea simplificării și creșterii acurateței cu care se emit documentele de urbanism și ne va ajuta în activitatea de analiză și luare a deciziilor, pe baza informațiilor geospațiale.

CJ Sibiu a obținut finanțare UE de peste 1 milion de euro pentru a oferi condiții bune de învățare copiilor cu nevoi educaționale speciale din zona Mediaș

➢ Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș va fi reabilitat, modernizat și dotat până în luna octombrie 2022
Cei aproximativ 120 de elevi din clasele 0-VIII care învață în cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș vor beneficia de condiții de învățământ îmbunătățite, în urma implementării unui proiect al Consiliului Județean Sibiu, finanțat din fonduri europene, prin Programul REGIO 2014 – 2020, Axa Prioritară 10.
La începutul acestei săptămâni, CJ Sibiu a semnat cu ADR Centru contractul de finanțare pentru ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Mediaș”, în valoare de 4.897.058,10 lei, din care 98% sunt sume nerambursabile (4.799.116,91 lei).
Prin proiect vor fi reabilitate și dotate două dintre cele trei clădiri ale centrului, situat pe str. Piscului, în municipiul Mediaș, respectiv clădirea în care funcționează unitatea de învățământ special, precum și clădirea în care se desfășoară activitățile didactice și programele de terapii prin care se urmărește recuperarea psiho-motorie.
În perioada imediat următoare, CJ Sibiu va demara procedura de achiziție pentru servicii de realizare a proiectului tehnic și servicii de asistență tehnică, contract estimat la aproximativ 76.000 lei.
După recepționarea PT-ului, se vor achiziționa lucrările de reabilitare, modernizare și dotare care sunt estimate la peste 4,2 milioane lei, execuția urmând să înceapă în această toamnă.
Termenul de finalizare a proiectului este luna octombrie 2022.

Facem constant demersuri să atragem fonduri care să ne dea posibilitatea să investim în toate domeniile în care avem atribuții. Prin finanțarea pe care am obținut-o pentru CSEI Mediaș, vrem să asigurăm condiții corespunzătoare de învățare pentru copiii care au nevoie de mai multă atenție și de terapii specializate ca să își însușească cunoștințe și deprinderi, cu scopul de a-i ajuta să se integreze social.

La CSEI Mediaș sunt înscriși 120 de copii cu cerințe educaționale speciale, dintre care 23 au certificate de încadrare în grad de handicap. Școlarii provin din municipiul Mediaș, dar și din alte localități precum Copșa Mică, Târnava, Valea Viilor, Agârbiciu și Buzd.
Amintim faptul că CJ Sibiu are în subordine cinci centre școlare pentru educație incluzivă:
• două în municipiul Sibiu (unul pe str. Filarmonicii și unul în parcul Astra)
• unul în municipiul Mediaș
• unul în Dumbrăveni
• unul în Turnu Roșu

PORTAL MEDICAL – locul unde găsești toate datele despre SĂNĂTATEA TA

Începând de astăzi sibienii vor avea la dispoziție o platformă on line https://portalmedical.cjsibiu.ro/ prin care vor avea acces la toate datele medicale personale, își vor putea vizualiza istoricul medical și cu ajutorul căreia se vor putea programa de acasă la medicii din cele trei spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Sibiu: Spitalului Clinic Județean de Urgentă Sibiu, Spitalului Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu.

Portalul Medical asigură accesul pacienților celor trei spitale la un tablou centralizat care cuprinde date medicale, cum ar fi:

  • istoric medical
  • scrisori medicale
  • bilete de ieșire din spital
  • buletine de analize

Totodată platforma permite realizarea de PROGRAMĂRI on line la cabinetele celor trei spitale din subordinea Consiliului Județean Sibiu. În situația în care pacientul dorește, platforma oferă și posibilitatea de a adăuga la profilul medical analize suplimentare care au fost realizate în alte clinici și poate da acces la dosarul medical unui medic în funcție de necesitate, inclusiv medicilor de familie.

Soluția a fost realizată la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte din cadrul unui amplu proiect realizat cu fonduri europene  “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475), cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Scopul proiectului este de a crește accesul online la serviciile publice gestionate de instituțiile din subordine în vederea reducerii birocrației pentru cetățeni când accesează servicii de sănătate. Proiectul – din care face parte și Portalul Medical – are o valoare totală  de 3.701.804,04 lei , din care 3.141.080,48 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

“Prioritatea noastră, aceea de a îmbunătăți serviciile medicale nu se rezumă la investiții în clădiri sau echipamente, ci constă și în identificarea de modalități moderne de interacțiune a sibienilor cu spitalele . Este o preocupare permanentă pentru Consiliul Județean și pentru administrațiile celor trei spitale simplificarea relației cu pacienții și eficientizarea la maxim a resurselor , fie că este  vorba despre resurse de timp sau financiare”.  Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată inclusiv de pe site ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată accesării de pe orice dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre cele trei spitale, fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Proiectul are drept beneficiar Consiliul Județean Sibiu, iar ca obiectiv general optimizarea proceselor orientate către beneficiarii de servicii publice  , în concordantă cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice. Se urmărește dezvoltarea  capacitații de planificare strategică, creșterea accesului on line la serviciile publice gestionate de Consiliul Județean Sibiu și instituțiile din subordinea sa în vederea reducerii birocrației, simplificarea procedurilor și creșterea nivelului de competența a personalului.

Încă un drum județean calamitat a fost refăcut!

  • CJ Sibiu a finalizat refacerea zidului de protecție a DJ 106 A Sibiu – Păltiniș, în zona intersecției cu DJ 106 D Rășinari – Poplaca

 Consiliul Județean Sibiu a finalizat lucrările de execuție începute toamna trecută pentru refacerea drumului județean 106 A Sibiu – Păltiniș, pe tronsonul de la km 10+100 – km 10+200, pe aproximativ 100 ml a zidului de protecție a drumului. Această porțiune a fost deteriorată de precipitațiile abundente înregistrate în cursul anului 2020.

Vineri 5 martie 2021 a avut loc recepția la terminarea lucrărilor de execuție, la care au participat reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul CJ Sibiu, precum și ai constructorului – STRABAG SRL.

Valoarea totală a investiției este de 527.095,03 lei cu TVA, din care: 136.146,13 lei cu TVA pentru proiectare și 390.948,89 lei cu TVA pentru execuție.

Finanțarea este asigurată exclusiv din fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020. Pentru județul Sibiu a fost alocată suma de 4.545.000 lei.

Menționăm că în luna ianuarie 2021, Consiliul Județean Sibiu a recepționat lucrările de refacere a podețului de beton aflat pe DJ 106 M, în intravilanul comunei Gura Râului, care a fost distrus de ploile abundente din vara trecută.

De asemenea, la începutul lunii aprilie 2021 vor demara lucrările de refacere la alte două drumuri județene care au fost calamitate: DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică, pe tronsonul cuprins între km 0+800 – km 0+90, și DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod, pe tronsonul de la km 24+900 – km 25+000.