Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația pentru atribuirea traseelor de transport public din județul Sibiu, pentru următorii 10 ani

Consiliul Județean Sibiu a scos la licitație atribuirea contractului de delegare a serviciilor de transport public din județul Sibiu pentru următorii 10 ani, după ce, în luna mai a acestui an, consilierii județeni au aprobat, în ședința ordinară a consiliului, Programul de transport public județean de persoane prin curse regulate, prestat între localitățile județului Sibiu, pentru următorii 10 ani.

Valoarea totală a contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de transport călători în județul Sibiu pentru următorii 10 ani, respectiv între  ani 2022 – 2032 este de 119. 420.428,86 lei fără TVA.

Operatorii de transport interesați pot depune ofertele în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP), până marți, 24 august 2021, ora 15:00.

Licitația este împărțită în 13 loturi (grupe) care cuprind cele 53 de trasee din Programul de transport public județean.

Primele 7 grupe cuprind 29 de curse cu plecare din municipiul Sibiu spre localități din județ, în următoarele 5 grupe sunt prevăzute  21 de curse cu plecare din Mediaș, iar ultima grupă cuprinde 4 trasee cu plecare din orașul Agnita.

Consiliul Județean Sibiu va realiza DALI-ul pentru modernizarea DJ 106 G, pe o lungime de 19 km

Consiliul Județean Sibiu a semnat miercuri, 21 iulie 2021, contractul de servicii de proiectare, faza DALI, pentru Modernizarea drumului județean DJ 106G, pe traseul : intersecție DN1 – Miercurea Sibiului-Apoldu de jos (DC72) – Ludoș – Gusu–intersecție DJ107B și relocarea utilităților. Lungimea traseului este de peste 19 km de drum județean.

În cadrul licitației au fost depuse 5 oferte, iar dintre acestea a fost desemnată câștigătoare oferta depusă de către E DESIGN OLIV SRL. Valoarea contractului este de 97.000 lei fără TVA, cu  peste 25 % mai puțin față de valoarea estimată, respectiv 130.000 lei fără TVA.

Firma câștigătoare trebuie să realizeze documentația  de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) în termen de 3 luni, respectiv sfârșitul lunii octombrie 2021.

Consiliul Județean Sibiu derulează această investiție cu fonduri din bugetul local al județului Sibiu.

La începutul anului am finalizat modernizarea DJ 107 B,  iar în scurt timp va fi finalizat și drumul DJ 106 T care leagă Ocna Sibiului de localitatea Ludoș. Ne dorim ca locuitorii din întreaga zonă să beneficieze de drumuri județene modernizate. Conectivitatea între localității facilitează dezvoltarea economică și turistică, crescând potențialul forței de muncă, precum și numărul de turiști care vor avea posibilitatea să descopere bogăția de peisaje pitorești din Țara Secașelor.

Alte două clădiri ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu vor fi reabilitate termic, cu fonduri UE: Pavilionul II și Pavilionul Administrativ

  • CJ Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor vineri, 16 iulie 2021
  • Valoarea investiției: aproximativ 7,3 milioane lei fără TVA
  • Durata de execuție: 12 luni

Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului și a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a două pavilioane din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, respectiv Pavilionul II și Pavilionul Administrativ.

Lucrările  vor fi realizate în termen de 12 luni de către firma SC Electrovâlcea SRL, care a fost desemnată câștigătoare în urma finalizării licitației, iar valoarea acestora se ridică la suma de 7.326.611,67 lei fără TVA, față de valoarea estimată care a fost de 7.419.990,17 lei fără TVA.

Pentru reabilitarea celor două pavilioane se vor executa lucrări de finisare și zugrăvire integrală, înlocuire tâmplării interioare, exterioare și pardoseli interioare, lucrări de refacere a  instalației de apă – canal și a celei electrice, iar clădirile vor fi izolate termic . De asemenea, în Pavilionul II vor fi realizate grupuri sanitare pentru fiecare salon, iar în Pavilionul Administrativ va fi montată o centrală termică, având în vedere că în prezent încălzirea spațiilor este asigurată cu sobe de teracotă utilizând arzătoare cu gaz metan.

În ultima lună, conducerea spitalului și echipa medicală au lucrat la eliberarea celor două amplasamente, aspect deloc ușor, mai ales că în prezent se află în reabilitare termică și clădirea Dispensarului.

În  perioada desfășurării lucrărilor de reabilitare se va menține acordarea tuturor serviciilor medicale oferite de spital, astfel încât activitatea desfășurată de unitatea spitalicească să nu fie afectată.

Puncte Gastronomice Locale în județul Sibiu

Protocol de colaborare între Consiliul Județean Sibiu și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu

 

Joi, 15 iulie 2021,  Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu a semnat alături de directorul executiv al Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, Cristian Popa un protocol de colaborare în vederea sprijinirii producătorilor locali în procesul de înființare a Punctelor Gastronomice Locale (PGL).

Prin acest protocol Consiliului Județean Sibiu îi revin sarcinile de a identifica producători interesați de înființarea Punctelor Gastronomice Locale, de a colabora cu autoritățile locale și cu IMM-urile, precum și de a organiza diverse întâlniri pentru informarea persoanelor interesate cu privire la conceptul unitar de Punct Gastronomic Local, modul de organizare, documentele necesare și condițiile de autorizare.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, parte a protocolului, va verifica atât documentațiile depuse, cât și îndeplinirea condițiilor  igienico- sanitare ale locației vizate pentru desfășurarea activității Punctului Gastronomic Local.

Punctele Gastronomice Locale reprezintă cea mai bună variantă prin care putem oferi celor care călătoresc prin județul nostru oportunitatea de a se bucura de bucatele tradiționale sibiene. Ne dorim să venim în sprijinul producătorilor pentru ca, în scurt timp, să integrăm pe harta turistică a județului Sibiu o serie de astfel de puncte, care vor oferi turiștilor experiențe gastronomice unice.

Punctele Gastronomice Locale presupun servirea mesei în gospodăria proprie a unui număr limitat de persoane (max. 12 persoane), iar meniul zilnic va cuprinde o gamă redusă de preparate tradiționale locale care vor fi realizate de proprietar și membrii familiei acesteia. În prezent, în județul Sibiu sunt înființate 13 Puncte Gastronomice Locale.

”Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu, prin personalul cu atribuții în domeniu din cadrul Biroul Catagrafie, Autorizare, Înregistrare și Evidență Informatizată, precum și din cadrul Laboratorului Sanitar – Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Oficiale  asigură facilității pentru depunerea, preluarea și prelucrarea în cel mai scurt timp a documentației depuse de către solicitant și posibilitatea efectuării plăților online (prin ordin de plată). De asemenea, aceștia  verifică evaluarea unităților de tip PGL, înregistrarea sanitar veterinară și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu Ordinul ANSVSA nr. 111/2008.” a declarat directorul executiv dr. Popa Cristian Radu.

Detalii despre înființarea Punctelor Gastronomice Locale (PGL) pot fi obținute de la Compartimentul Dezvoltare Durabilă a Consiliului Județean Sibiu, adresă de e-mail: [email protected].  Compartimentul a fost înființat ca rezultat al derulării proiectului european EUREGA Interreg Europe și are ca scop identificarea, promovarea și asistența IMM-urilor locale și a start-up-urilor, precum și realizarea unor acțiuni de comunicare și diseminare pentru promovarea gastronomiei locale și implicit a producătorilor din județul Sibiu.

De asemenea, ghidul ”Ghid de bune practici de igienă și producție culinară – PUNCT GASTRONOMIC LOCAL” poate fi consultat pe site-ul Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, accesând link-ul: http://www.ansvsa.ro/download/ghiduri_-_toate/ghid_sig.alim_.si_sanat.publica/Punct-Gastronomic-Local-Ghid-de-bune-practici-de-igiena-si-productie-culinara.pdf

Sistemul GIS va fi implementat de către Consiliul Județean Sibiu Servicii urbanistice smart și proceduri simplificate

La începutul săptămânii, Consiliul Județean Sibiu a semnat contractul de servicii pentru achiziționarea și implementarea sistemului integrat Geographical Information System (GIS), cu firma SC Intergraph Computer Services SRL, în vederea digitalizării procesului de emitere a documentelor de urbanism, autorizații de construire, eliberare acorduri, precum și pentru gestionarea patrimoniului și a  investițiilor.

Valoarea contractului se ridică la suma de 1.731.301,25 lei cu TVA. Operatorul economic are la dispoziție 12 luni pentru a implementa sistemul, după care o perioadă de încă 12 luni acesta va oferi mentenanță și asistență tehnică gratuită.

GIS este un sistem de cartografiere și analiză a datelor spațiale care va ajuta mult la optimizarea modului de lucru, prin standardizarea modalității de realizare a documentelor de planificare teritorială și urbanism, respectiv pentru integrarea documentațiilor în platforma Observator Teritorial. Utilizatorii vor avea acces la diferite hărți privind rețelele de utilități deținute de furnizori, care vor fi utilizate în procesul de emitere a documentelor urbanistice.

Sistemul va oferi informații clare referitoare la tipurile de relief, infrastructura de drumuri și construcții, rețele de utilități existente, precum și obiective turistice și de patrimoniu, informații accesibile și utile  în dinamica de dezvoltare a județului Sibiu, care vor crea o viziune clară asupra tuturor datelor, oferind astfel servicii administrative de calitate cetățenilor, firmelor și utilizatorilor din administrația locală.

De asemenea, cetățenii vor avea posibilitatea să depună documentele online, direct prin aplicație și să obțină informații despre teritoriu și documentațiile de amenajare a teritoriului și urbanism aprobate într-o anumită zonă.

După ce la începutul anului Consiliul Județean Sibiu a implementat semnătura electronică printr-o sistem de circulație a documentelor digital, fără a mai fi nevoie ca acestea să fie tipărite pe suport de hârtie, acum facem un nou pas în procesul de digitalizare, prin implementarea aplicației GIS. Această platformă vine atât în sprijinul autorităților locale și județene pentru activitatea de planificare strategică, cât și în beneficiul direct al cetățenilor.

Consiliul Județean Sibiu a achiziționat acest sistem cu sprijinul fondurilor europene,  în cadrul proiectului ”Inovare prin informatizare la nivelul Consiliului Județean Sibiu”.

O nouă destinație de vacanță de la Sibiu spre Rhodos din august 2021

Compania aeriană Air Bucharest anunță o nouă rută de la Aeroportul Internațional Sibiu spre o destinaţie externă de vacanţă, respectiv Rhodos – Grecia.

Zborurile spre noua destinație vor fi disponibile începând cu 4 august 2021 în fiecare zi de miercuri conform următorului program de operare:

ORĂ PLECARE DIN SIBIU ORĂ SOSIRE ÎN RHODOS
16:15* 18:15*
ORĂ PLECARE DIN RHODOS ORĂ SOSIRE ÎN SIBIU
19:00* 21:00*

(*) ore locale

În sezonul de vară 2021 compania aeriană Air Bucharest operează zboruri directe de la Aeroportul Internațional Sibiu spre următoarele destinații de vacanță: Antalya – Turcia, Hurghada – Egipt și Rhodos – Grecia (august 2021).

Achiziționarea biletelor este asigurată în parteneriat cu agenția de turism Kusadasi. Rezervări pe www.kusadasi.ro.

 

În doar 5 minute, fă-ți vocea auzită de autorități

Consiliul Județean Sibiu invită cetățenii să își exprime opinia cu privire la prioritățile de dezvoltare ale județului Sibiu pentru perioada 2021-2030

  • Strategia de dezvoltare a județului Sibiu 2021 – 2030 va fi finalizată la sfârșitul anului

 

Consiliul Județean Sibiu a lansat un sondaj privind prioritățile de dezvoltare pentru perioada 2021 – 2030, care poate fi completat on line, pe site-ul instituției: https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=vm15rrmCk0WgKH6yhIfIirD3BJ4eoitPhZgLpeRvVe5UMjVCMVZaSDFKTzc2Q1pWWTlWSTVJRlFUQy4u

Sondajul cuprinde 15 întrebări și poate fi parcurs în aproximativ 5-7 minute, iar termenul limită de completare este 20 iulie. Sondajul vizează cinci obiective strategice care s-au desprins în urma centralizării răspunsurilor la chestionarul adresat cetățenilor în cursul lunii octombrie 2020 și a consultărilor publice, organizate pentru cele cinci microregiuni ale județului, consultări desfășurate în sistem on line, pentru etapa de elaborare a analizei diagnostic privind Strategia de dezvoltare economico-socială a județului Sibiu pentru următorii 10 ani. Este vorba despre următoarele obiective:

  • Un județ mai competitiv și inteligent
  • Un județ mai verde
  • Un județ mai conectat
  • Un județ mai social și incluziv
  • Un județ mai aproape de cetățeni

O etapă esențială în pregătirea acestui document strategic o reprezintă stabilirea portofoliului de proiecte prioritare, pentru perioada 2021-2030, pe o bază participativă şi plecând de la nevoile reale de dezvoltare ale județului. În acest context, am adresat rugămintea tuturor partenerilor și colaboratorilor Consiliului Județean Sibiu de a ne sprijini prin furnizarea de idei și proiecte pentru oricare dintre domeniile: asistență socială, sănătate, educație, infrastructură, urbanism, economie, dezvoltare rurală și agricultură, mediu, turism, cultură, sport, tineret, dezvoltarea resurselor umane și administrației publice, punându-le la dispoziție o fișă de proiect. Totodată, prin intermediul sondajului disponibil pe site-ul CJ, dorim să aflăm și să ținem cont de cum văd cetățenii prioritățile de dezvoltare ale județului Sibiu pentru următorii 10 ani și le mulțumim anticipat pentru timpul pe care îl vor acorda să completeze acest sondaj.

Consiliul Județean Sibiu împreună cu ACZ Consulting elaborează Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu: 2021-2030, document care face obiectul proiectului “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030”, derulat de Consiliul Județean Sibiu cu fonduri europene prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). Strategia va fi finalizată la sfârșitul anului 2021

Platforma PORTAL MEDICAL 2.0

Platforma PORTAL MEDICAL, inițiată de Consiliul Județean Sibiu și finanțată prin fonduri europene vine în întâmpinarea utilizatorilor cu noi funcții. Portalul Medical, un proiect dezvoltat inițial pentru cele trei spitale din subordinea CJ Sibiu:  Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie dr. Gh. Preda și Spitalul de Pneumoftiziologie s-a extins în luna mai cu încă două spitale publice, Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Orășenesc Cisnădie și clinica privată Misan Med.

Cele mai importante funcții care s-au dezvoltat și sunt disponibile în portal pentru utilizatorii săi sunt:

  • Posibilitate acordare acces la dosarul medical propriu de către pacient, unui medic fără cont în portal pe baza unui link și unei parole cu valabilitate limitată
  • Posibilitate creare cont în portal pentru un pacient, de către medicul de familie (cu acordul pacientului)
  • Istoric medical: includere rețete electronice, bilete de trimitere si concedii medicale
  • Documente medicale – posibilitate descărcare documente
  • Documente medicale – Cereri analize: afișare și fișiere atașate (daca e cazul)
  • Informații medicale – adăugare câmp simptome
  • Posibilitate abonare la newsletter din prima pagină a portalului sau din rubrica “Contul meu”

 

Preocuparea noastră cu privire la Portal Medical a fost încă de la început aceea de a crea un instrument care să ofere locuitorilor din tot județul un canal de comunicare direct între medic și pacient referitor la tot ceea ce înseamnă sănătatea noastră și care să fie eficient din toate punctele de vedere: timp, acces și siguranță. De aceea, am continuat să luăm feedback de la utilizatori și să le oferim exact acele servicii de care au nevoie.

 Pentru crearea unui cont, utilizatorii au nevoie de un simplu cont de acces, realizabil cu mare ușurință  în doar câțiva pași accesând https://portalmedical.cjsibiu.ro/

Attila CSEKE, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, vizită de lucru în județul Sibiu

La invitația transmisă ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – domnul Attila CSEKE, în calitate de președintă a CJ Sibiu, astăzi 2 iulie, acesta s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Sibiu. La această vizită participă și ministrul Muncii și Protecției Sociale – doamna Raluca Turcan.

Agenda cuprinde o serie de întâlniri de lucru la Instituția Prefectului Județului Sibiu și la Primăria Municipiului Sibiu, precum și vizitarea de obiective de investiții din infrastructura spitalicească inițiate de Consiliul Județean Sibiu cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, și anume Secția Clinică de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu – un proiect de reabilitare, modernizare și dotare aflat în derulare, cu termen de finalizare la începutul anului 2022.

Totodată, la Sala Transilvania a avut loc o prezentare a proiectului de extindere a sălii la o capacitate de
5.000 de locuri, proiectul fiind deja cuprins pe lista sinteză de proiecte în cadrul Companiei Naționale de
Investiții.

Vizita a continuat cu o întâlnire cu primarii din județul Sibiu, unde s-au purtat discuții despre nevoile de
dezvoltare pe termen lung ale comunităților locale.

Potențialul de evoluție al județului Sibiu este unul care prezintă interes pentru autoritățile centrale, de
aceea mă bucură vizita domnului ministru Attila CSEKE, care prin prezența în județ ne confirmă susținerea
pentru obiectivele noastre. Colaborarea dintre autoritățile centrale, cele județene și cele locale este
esențială pentru a putea crea viitorul pe care locuitorii județului și-l doresc și îl merită!

Diversitate de produse locale în Piața Volantă Transilvania!

Începând cu 1 iulie 2021, 19 producători noi vor vinde în Piața Volantă Transilvania, la sectoarele: carmangerie, legume/fructe, produse apicole, panificație, băuturi tradiționale/artizanale, flori și mici meșteșugari

Consiliul Județean Sibiu a finalizat procedura de selecție și evaluare a producătorilor locali pentru contractarea unui punct de vânzare în cadrul Pieței Volante Transilvania, pentru semestrul II al anului 2021.

Peste 210 producători au depus cereri pentru a-și vinde produsele în Piața Volantă Transilvania, pentru următoarele 6 luni. Dintre aceștia au fost selectați 200, locurile din piață fiind ocupate în totalitate.

Selecția dosarelor s-a realizat conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania. Lista ce cuprinde toți producătorii selectați poate fi consultată accesând link-ul: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2017/04/lista-produc%C4%83torilor-admi%C8%99i-pentru-semestrul-II-2021.pdf

O noutate în Piața Volantă Transilvania este că,  de la 1 iulie,  în piață vor vinde și producători de băuturi tradiționale și artizanale, sector nou înființat la sfârșitul anului 2020, când a fost modificat și actualizat Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Volante Transilvania.

Consiliul Județean Sibiu sprijină producătorii locali și susține dezvoltarea rurală prin implementarea de proiecte cu finanțare europeană, precum și prin organizarea săptămânală a Pieței Volante Transilvania.