Societatea de Drumuri a CJ Sibiu a făcut investiții de peste 2 milioane euro în utilaje noi

Societatea Drumuri și Poduri SA Sibiu, companie a Consiliului Județean Sibiu, a prezentat astăzi, 20 octombrie 2022, cele mai noi utilaje, autoutilitare, autovehicule și accesorii achiziționate recent. Este vorba despre 12 astfel de mijloace dintr-un total de 19, restul urmând să intre în folosința societății până la începutul lunii decembrie 2022.

Valoarea totală a acestor achiziții depășește 2 milioane euro  (aproximativ 10,5 milioane lei cu TVA) fiind astfel cea mai importantă campanie de acest gen din istoria Societății Drumuri și Poduri SA, atât numeric cât și valoric.

Ne-am asumat conectarea tuturor comunităților noastre printr-o infrastructură modernă, iar acest lucru nu se poate face decât prin mijloace moderne. Societatea Drumuri și Poduri, în calitate de administrator al drumurilor județene, a înțeles care sunt așteptările și a elaborat un plan de reorganizare menit a satisface pretențiile sibienilor, iar aceste achiziții vin ca o confirmare a seriozității cu care compania tratează responsabilitățile față de cetățeni.

Achizițiile de utilaje noi sunt un pas important în eficientizarea activității, dar, la fel de important, unul în direcția reducerii amprentei de carbon a activității Societății de Drumuri

Prin tot ceea ce facem la această societate, și prin această campanie de retehnologizare, urmărim să dezvoltăm compania, să o facem eficientă și competitivă pe piața de profil, să nu existe nicio diferență între o companie privată și această companie aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu.

Toate utilajele achiziționate în cadrul acestei campanii de modernizare sunt dotate cu echipamente de control al emisiilor poluante și se încadrează în cele mai noi standarde.

Înnoirea parcului de utilaje, autoutilitare și autovehicule este o etapă a Planului de reorganizare și va conduce la eficientizarea unui număr important de activități. În plus, asigurăm astfel condiții moderne și sigure de muncă pentru personal și o protecție a mediului crescută. Scopul Societății de Drumuri este de a-și respecta angajamentele față de comunitate și de a deveni relevantă în rândul companiilor de construcții prin servicii de top oferite nu doar autorităților publice”, afirmă Mihai Lisan, directorul general al Societății Drumuri și Poduri SA Sibiu.

Din totalul de 19 utilaje achiziționate de Drumuri și Poduri SA, 12 au fost livrate, iar alte șapte urmează a se livra până la începutul lunii decembrie 2022. Din același total, 16 utilaje și utilitare sunt achiziționate din fonduri proprii ale Societății și cu plata integrală și doar trei sunt achiziționate în sistem leasing (buldoexcavator, utilaj multifuncțional UNIMOG, autogreder).

Garanțiile aferente tuturor mijloacelor achiziționate sunt cuprinse între 12 și 36 luni.