Guvernul României susține „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov”

#Acordul prealabil a fost semnat azi de Marcel Boloș – ministrul Fondurilor Europene, în prezența doamnei vicepremier Raluca Turcan
Accesul la apă curată este pentru peste 1 miliard dintre locuitorii planetei doar un deziderat. În România și #județulSibiu, deși sursele de apă curată sunt suficiente, mai există comunități în care este nevoie de un sistem public de apă-canal. Deși e pitoresc să folosești fântâna e timpul ca aceasta să rămână doar o experiență, o atracție turistică și nu o sursă zilnică de acces la apă a locuitorilor.
#UniuneaEuropeana are o politica prioritară pentru asigurarea apei potabile și a sistemului sanitar încă din 1975, politică ce a fost transpusă în mai multe directive și linii complexe de finanțare.
Dar a fost nevoie ca în România să vină un guvern responsabil și preocupat de problemele cu care se confruntă comunitățile, un guvern care să găsească soluții și să sprijine autoritățile locale pentru ca astfel de proiecte să devină realitate.
Semnarea acordului prealabil, ca măsură ce precede semnarea contractului de finanțare a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov” confirmă încă o dată sprijinul constant pe care vicepremierul României – Raluca Turcan îl acordă județului nostru, prin proiecte de impact major. Creșterea calității vieții locuitorilor, crearea premiselor unei dezvoltări economice sustenabile și susținerea proiectelor care contribuie la sporirea calității mediului înconjurător sunt angajamente ferme ale guvernului #PNL pentru #dezvoltarea accelerată a României.
Așadar, felicitări Apă Canal Sibiu pentru că ați fost neobosiți în demersul vostru de a da viață acestui proiect, felicitări tuturor celor implicați în acest proiect și mult succes în implementare!