Companii austriece interesate de oportunitățile de afaceri în județul Sibiu în domeniul Smart City, Urban Technology, Smart Airports

  • CJ Sibiu a primit vizita unei misiuni economice austriece în România, organizate de Ambasada Austriei în România, Secția Comercială

Mai mulți reprezentanți ai unor companii austriece, însoțiți de consilierul comercial al Ambasadei Austriei în România, Gerd Bommer, au fost prezenți miercuri 19 mai 2021 la Consiliul Județean Sibiu, unde au avut posibilitatea să se informeze despre cele mai importante proiecte desfășurate în prezent în județului Sibiu, precum și despre proiectele de viitor pe care administrația județeană le are în pregătire.

Oaspeții au fost întâmpinați de vicepreședintele Vlad Vasiu, alături de Oana Popa, director executiv al Direcției Strategii, Proiecte, și de Camelia Proca, consilier în cadrul Cabinetului doamnei Președintă Daniela Cîmpean. De asemenea, la eveniment a luat parte si directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gîrdea.

Continuăm relațiile bilaterale cu Austria și ne bucurăm de interesul manifestat de oamenii de afaceri austrieci pentru a identifica și încheia parteneriate de afaceri în România și am valorificat faptul că au inclus județul Sibiu în programul vizitei lor.

Am evidențiat marile proiecte pe care Consiliul Județean Sibiu le derulează în infrastructura rutieră, în cea de sănătate, unde ținta noastră este să reducem cu până la 40% consumul de energie primară, în infrastructura aeroportuară, în cea de afaceri, oferită de parcurile industriale, precum și în infrastructura de turism și cea culturală.

 Am pus accent pe noul spital județean care va fi cel mai modern spital public din România, pe extinderea serviciilor oferite de Aeroportul din Sibiu prin amenajarea unui terminal Cargo, de mare interes pentru mediul de afaceri internațional și național, pe continuarea investițiilor în modernizarea sistemului de gestionare a deșeurilor, pe construirea variantei ocolitoare Sud Sibiu. Nu în ultimul rând le-am făcut cunoscut proiectul Anii Drumeției, prin care promovăm valorile naturale și culturale ale județului Sibiu, proiect care vine în continuarea și completarea Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană derulat în 2019.

Sperăm ca discuțiile punctuale pe care le-am purtat să se materializeze în colaborări benefice pentru proiectele județului Sibiu, având în vedere vastul know-how și profilul companiilor prezente astăzi la Sibiu”, a detaliat vicepreședintele Vlad Vasiu.

Din delegația austriacă au făcut parte ofertanți de sisteme pentru creșterea siguranței circulației traficului rutier și pe calea ferată, dezvoltatori de proiecte din domeniul protecției mediului și al tehnologiei urbane, ofertanți de soluții de înaltă eficiență energetică pentru transmiterea căldurii și a agentului termic, ofertanți de sisteme de securitate pentru aeroportului și soluții împotriva incendiilor.