VEȘTI BUNE: Un nou șantier deschis la Spitalul Județean: Clădirea Secției Clinice Dermato-Venerologie a intrat în reabilitare termică

  • Constructorul are la dispoziție 10 luni pentru finalizarea lucrărilor
  • Valoarea contractului de execuție: peste 2,3 milioane lei
  • În prezent, Secția Dermatologie funcționează în cadrul Pavilionului Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I)

Un nou pavilion al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu va fi reabilitat în următoarele 10 luni. Consiliul Județean Sibiu a emis săptămâna trecută ordinul de începere pentru execuția lucrărilor de reabilitare termică a clădirii Secției Clinice Dermato- Venerologie.

Lucrările includ refacerea instalației de apa-canal, a celei termice, electrice, precum și  de ventilație. De asemenea, se va schimba tâmplăria exterioară și se vor termoizola pereții exteriori. În plus, se vor amenaja grupuri sanitare în saloane, dar și pentru personalul secției și pentru aparținători.

Investițiile în Spitalul Clinic județean de Urgență și implicit în domeniul sănătății rămân o prioritate pentru noi. Așadar, prin acest proiect vom reuși să contribuim la confortul pacienților, la creșterea calității actului medical, dar și la îmbunătățirea aspectelor care țin de protecția mediului înconjurător. Așa cum am mai menționat, intenționăm să continuăm planul de eficientizare energetică a cât mai multor clădiri publice aflate în proprietatea județului, pentru că astfel vom putea să ne atingem ținta impusă de Uniunea Europeană prin Pactul Verde European de a avea, în viitorul cât mai apropiat, un județ neutru din punct de vedere climatic.

Lucrările sunt execute de către SC BALOR Cons SRL, valoarea acestora ridicându-se la suma de 2.308.484,44 lei fără TVA, iar termenul de finalizare este de 10 luni, conform contractului.

Investiția se realizează în cadrul proiectului ”Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, derulat de către Consiliul Județean Sibiu cu sprijinul fondurilor europene atrase prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, iar prin acest proiect se vor reabilita alte două clădiri ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, respectiv: Clădirea Spitalul Nou (Maternitatea) și Clădirea Blocului Chirurgical.

Menționăm că până la finalizarea lucrărilor, Secția Dermato-Venerice își desfășoară activitatea în cadrul Pavilionului Reabilitare Medicală I (Fizioterapie I).