PORTALUL MEDICAL SE EXTINDE! Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med aderă la platforma Portal Medical

Azi, la Consiliului Județean Sibiu, a fost semnat protocolul de colaborare pentru extinderea platformei Portal Medical cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Primăria Orașului Cisnădie, și clinica privată Misan Med.  Prin aderarea celor trei instituții spitalicești la platforma lansată în luna martie de Consiliul Județean Sibiu – Portal Medical, pacienții celor trei spitale vor avea acces la tot istoricul medical.

Practic, începând de mâine, 28 mai, pacienții a șase unități medicale din județ vor beneficia de serviciile Portalului Medical, vor putea printr-un simplu cont de utilizator să-și vizualizeze  on line documentele proprii emise de aceste unități medicale, să le printeze sau să le distribuie medicilor.

Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum:

  • istoric medical
  • scrisori medicale
  • bilete de ieșire din spital
  • buletine de analize

De asemenea, utilizatorii vor putea să se programeze direct din platformă la cabinetele medicilor din cele șase unități medicale.

Extinderea Portalului Medical a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la punerea sa în funcțiune și mă bucur că atât de repede, după nici trei  luni  reușim acest prim pas. Sibienii  trebuie să se bucure de eficiența măsurilor noastre indiferent de  locul în care funcționează, in județ, unitatea la care se tratează. Sper ca mai devreme sau mai târziu toate unitățile medicale să adere la acest serviciu  astfel încât sibienii , în momente în care sunt preocupați  de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu șină ” – Adrian Bibu administratorul județului Sibiu.

Până la acest moment peste 1.100 de sibieni au deja cont pe Portalul Medical iar numărul lor este în continuă creștere și mai mult de 60 de medici de familie au cont în Portal și pot vizualiza istoricul medical al pacienților.

Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată oricărui  dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale menționate , fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). De asemenea, sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

 

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat   “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.