Noi dotări pentru radiologia Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu: aparat ultra-performant de radiologie și radioscopie digitală

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cea mai mare unitate sanitară din județul nostru, este locul unde cei mai mulți sibieni aleg să își efectueze examenele clinice și complementare. Tocmai de aceea, dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală cu cele mai moderne și performante echipamente este o prioritate. Procesul de modernizare a secției de Radiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență a început prin achiziționarea, instalarea și darea în funcțiune a aparatului RMN de 1,5T (din anul 2018), apoi a mamografului cu contrast (din anul 2019), a aparaturii de radiologie din Ambulatoriul de specialitate (policlinica) și Osteodensitometrului (din anul 2020), și a continuat în acest an prin achiziționarea, instalarea și începerea activității a unui aparat de radiologie și radioscopie digitală GE Healthcare Discovery RF 180, destinat pacienților internați în secțiile de Cardiologie, Neurologie, Obstetrică Ginecologie, Hematologie. Investiția, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei, s-a realizat grație unei finanțări europene nerambursabile, obținută de către SCJU Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Pentru creșterea standardelor de calitate ale examinărilor și pentru asigurarea rapidă a accesului la serviciile medicale pentru un număr cât mai mare de pacienți, spitalul județean a procedat la achiziționarea aparaturii de radiologie complet digitale, de ultimă generație, produse de compania General Electric Healthcare. Astfel, pacienții pot beneficia de:

  • servicii medicale de înaltă calitate, adaptate în funcție de nevoia fiecărui pacient în parte;
  • obținerea rapidă a imaginilor radiografice și fluoroscopice;
  • un diagnostic de încredere într-un timp redus;
  • transmiterea și stocarea electronică a examinărilor.

Prin utilizarea acestui aparat, examenele radiografice și fluoroscopice au cea mai mică doză de iradiere, datorită inovațiilor tehnologice întâlnite la nivelul aparaturii moderne de radiologice digitală.

Domnul Conf.univ.dr. Florin Grosu, medicul șef al Laboratorului de Radiologie și Imagistică medicală al SCJU Sibiu a mai precizat, legat de calitățile aparatului, următoarele: ”este  un aparat compact care asigură poziționarea rapidă în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient în parte, cu sistem de elevare a mesei, asigurând poziționarea facilă inclusiv a pacienților vârstnici sau cei aflați în stare gravă și care, datorită sistemelor de asigurare din timpul examinărilor, reduce semnificativ teama acestora. Intrarea rapidă în funcție a aparatului este datorată și suportului logistic asigurat de echipele Medist Imaging & POC și General Electric Healthcare, care au furnizat și instalat echipamentul acesta de radiologie digitală producție 2021, care a înlocuit un aparat produs în anul 1993” .

 

Intrarea în activitate a acestui aparat, în afara faptului că modernizează și aduce la standardele actuale radiodiagnosticul pentru categoriile de pacienți internați în secțiile arondate acestuia, crește posibilitatea spitalului de a se putea organiza funcțional pentru a oferi suport medical, pe circuite separate, tuturor pacienților în contextul epidemiologic aflat în evoluție, luând în considerare creșterea constantă a numărului de pacienți Covid pozitiv din județul nostru”, a declarat managerul interimar al spitalului, domnul jr. Robert Fotache.