Locuitorii orașului Agnita sunt invitați șa atelierul de informare „Metode de eficientizare energetică sustenabilă a locuinței”

Consiliul Județean Sibiu împreună cu partenerii săi, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și University of South-Eastern Norway invită locuitorii orașului Agnita marți, 16 mai 2023, ora 11.00 la un atelier de informare, privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă. Scopul principal al evenimentului este de a oferi o mai bună înțelegere a beneficiilor energiei regenerabile și a impactului acesteia în eficiența energetică. Partenerii din mediul academic vor oferi detalii despre eficientizarea sustenabilă a locuinței, precum și ce soluții există, modul în care ajută în viitor, dar și exemple de bună practică

Atelierul de informare va avea loc în sala mare de ședințe a Primăriei orașului Agnita, Piața Republicii nr. 19.

Astfel de ateliere de informare vor avea loc în 30 de localități din județul Sibiu, comune și orașe și fac parte din proiectul „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” derulat de Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și University of South-Eastern Norway. Proiectul este finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014 – 2021, în cadrul „Programului de Energie din România”, cu o valoare de 188.930 euro.

Ne-am propus la începutul proiectului „Energie regenerabilă și eficiență energetică – pentru dezvoltarea durabilă în județul Sibiu” să ajungem în tot județul și să oferim locuitorilor informații relevante despre metodele de eficientizare energetică sustenabilă a locuinței. Următorul atelier de informare va avea loc pe Valea Hârtibaciului și îi mulțumesc primarului orașului Agnita, Schiau-Gull Alin-Ciprian pentru deschiderea față de acest proiect.

Reducerea consumului este o țintă la nivel european, iar la acest obiectiv putem contribui fiecare dintre noi. În cadrul atelierului de informare vor fi prezentate de către partenerii de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu soluții despre cum putem economisi pentru a avea facturi mai mici la utilități, cum putem avea o locuință eficientă energetic, dar și care sunt pașii care trebuie făcuți pentru a putea accesa fonduri în cadrul programelor finanțate de stat. Invităm locuitorii orașului Agnita să ne fie alături în număr cât mai mare și să contribuie în viitor la protejarea mediului înconjurător.

 ”Mulțumim Consiliului Județean Sibiu, doamnei președinte Daniela Cîmpean, pentru oportunitatea de a informa locuitorii orașului Agnita despre importanța eficientizării energetice, care este un pas important în construirea comunităților durabile. În județul Sibiu, dezvoltarea durabilă a comunităților reprezintă o prioritate, începând de la administrația publică locală și continuând cu administrația județeană, care face eforturi susținute în această direcție.

Încurajăm eficientizarea energetică a locuințelor, pentru că astfel reducem costurile cu energia, creștem confortul locuitorilor, contribuind și la protejarea mediului înconjurător. Prin astfel de măsuri, putem construi comunități durabile și mai sănătoase pentru toți locuitorii noștri.

Sunt convins că atelierul de informare  privind metodele de eficientizare energetică sustenabilă va avea un impact pozitiv la nivelul orașului nostru,” a declarat Schiau-Gull Alin-Ciprian, primarul orașului Agnita.