Elevator pentru beneficiarii Centrului Episcop Nicolae Popoviciu Biertan sponsorizat de ROMGAZ

Consiliul Județean Sibiu anunță finalizarea investiției ”Accesibilizare Persoane cu Dizabilități la Centrul de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Episcop Nicolae Popoviciu Biertan”, care a constat în montarea unui elevator. Această investiție, extrem de necesară, a fost posibilă datorită unei finanțări din partea Societății Naționale de Gaze Naturale Romgaz S.A. – Mediaș – România, în baza unui contract de sponsorizare încheiat cu CJ Sibiu. Valoarea sponsorizării pentru acest obiectiv de investiție se ridică la suma de 73.542 lei cu TVA, achiziția fiind realizată de Direcția Tehnică, Investiții și Patrimoniu din cadrul Consiliului Județean Sibiu.

Transmitem public aprecierea și recunoștința noastră față de Societatea ROMGAZ pentru contribuția financiară generoasă la realizarea unei investiții în domeniul social, respectiv la achiziționarea unui elevator pentru beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Episcop Nicolae Popoviciu Biertan. Sponsorizarea ROMGAZ aduce bucurie și încredere unor semeni de ai noștri aflați într-o stare fizică și mentală delicată, care presupune o îngrijire suplimentară, cu mai mult efort. Totodată, și angajații Centrului sunt avantajați în urma montării elevatorului, munca lor fiind astfel ușurată.

În prezent, la Centrul ”Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan, aflat în subordinea DGASPC Sibiu, sunt internate 30 de persoane cu dizabilități, care se vor deplasa mult mai ușor grație facilității aduse de elevator. O parte dintre beneficiarii centrului au testat deja cum e să urci și să cobori scările în cărucior cu rotile, folosind elevatorul, sub atenta supraveghere a personalului de îngrijire.