Consiliul Județean Sibiu a dotat Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie cu aparatură de ultimă generație

Ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost dotat cu  aparatură și echipamente medicale moderne și performante, printr-un proiect cu fonduri europene în valoarea totală de 815.315 lei, accesat de Consiliul Județean Sibiu.

Principalele echipamente și dotări sunt: pletismograf de ultimă generație, ecograf Doppler color, aparat vizualizare vene, defibrilator, autoclav, analizor gaze,  scaun pentru recoltare sânge, masă hidraulică, aparat secreții pleurale, centrifugă și termostat utilizate pentru laboratorul de analize medicale, precum și lămpi bactericide, mașină profesională de spălat pardoseala, trolii pentru medicație, negatoscop, dulapuri depozitare echipamente și materiale sanitare.

Dotarea spitalelor aflate în subordinea instituției noastre cu aparatură nouă, de ultimă generație este un demers pe care l-am realizat constant și care ne preocupă permanent. Reușim astfel să creștem calitatea serviciilor medicale și să îmbunătățim infrastructura sanitară, iar acest fapt are impact direct asupra locuitorilor din județul Sibiu. Pe lângă aparatura modernă de la Ambulatoriul de specialitate din cadrul spitalului TBC, au fost dotate cu echipamente importante, de ultimă generație atât Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, cât și Spitalul Clinic de Psihiatrie.

 Conform datelor statistice, numărul cetățenilor care apelează la serviciile oferite în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu este în continuă creștere. Astfel, dacă în anul 2015 numărul consultațiilor în Ambulatoriul de specialitate al spitalului a fost de 9167 de persoane, în anul 2021 numărul acestora a ajuns la 13.547.

„Avem o adresabilitate foarte mare pentru serviciile oferite în ambulatoriul de specialitate al spitalului nostru, mai ales datorită faptului că suntem singura unitate sanitară din județ specializată în tratarea bolilor pulmonare. De aceea, pentru noi este prioritară dotarea cu aparatură modernă, care să le ofere medicilor pneumologi posibilitatea  de a stabili un diagnostic cât mai rapid și corect, contribuind astfel la prestarea unui act medical de calitate. Mulțumim echipei de implementare a proiectului pentru că a reușit să ne ajute să achiziționăm echipamentele medicale pe care ni le-am propus”, a declarat Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.