Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere pentru realizarea documentației tehnice pentru modernizarea și extinderea Școlii nr.22

  •  În noua clădire vor fi relocați elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Sibiu

Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere pentru întocmirea documentațiilor tehnice privind reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii nr.22 în vederea relocării Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă nr.1 Sibiu.

Termenul pentru realizarea acestor documente este de 4 luni de la emiterea ordinului de începere. Ulterior vor fi demarate lucrările de execuție pentru modernizarea și extinderea Școlii.

Reamintim faptul că investiția se desfășoară prin intermediul fondurilor europene atrase de Consiliul Județean Sibiu, iar valoarea contractului semnat cu SC Conlan S.R.L. și care cuprinde servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări se ridică la suma de 10.708.691,83 lei cu TVA inclus.

Clădirea Școlii nr. 22 este situată în curtea Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gh. Preda” și va fi extinsă cu un nou corp, care va include săli de clasă pentru școlari cu deficiență severă, săli de clasă pentru școlari cu deficiență medie/ușoară, cancelarie pentru cadrele didactice, birouri oficiu, arhivă, magazine, sală depozitare materiale didactice, un atelier de informatică, spălătorie, depozitare, centrală termică.

De asemenea, vor fi realizate o sală de art terapie, o sală de stimulare senzo/ludoterapie și sală time-out, un cabinet medical și unul stomatologic, ateliere de profesionalizare pentru băieți și pentru fete, cabinet consiliere și cabinet pentru asistent social, 4 cabinete logopedice, bazin, sala kinetoterapie și grupuri sanitare la fiecare nivel.