Alte două clădiri ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu vor fi reabilitate termic, cu fonduri UE: Pavilionul II și Pavilionul Administrativ

  • CJ Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor vineri, 16 iulie 2021
  • Valoarea investiției: aproximativ 7,3 milioane lei fără TVA
  • Durata de execuție: 12 luni

Consiliul Județean Sibiu a predat amplasamentul constructorului și a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a două pavilioane din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, respectiv Pavilionul II și Pavilionul Administrativ.

Lucrările  vor fi realizate în termen de 12 luni de către firma SC Electrovâlcea SRL, care a fost desemnată câștigătoare în urma finalizării licitației, iar valoarea acestora se ridică la suma de 7.326.611,67 lei fără TVA, față de valoarea estimată care a fost de 7.419.990,17 lei fără TVA.

Pentru reabilitarea celor două pavilioane se vor executa lucrări de finisare și zugrăvire integrală, înlocuire tâmplării interioare, exterioare și pardoseli interioare, lucrări de refacere a  instalației de apă – canal și a celei electrice, iar clădirile vor fi izolate termic . De asemenea, în Pavilionul II vor fi realizate grupuri sanitare pentru fiecare salon, iar în Pavilionul Administrativ va fi montată o centrală termică, având în vedere că în prezent încălzirea spațiilor este asigurată cu sobe de teracotă utilizând arzătoare cu gaz metan.

În ultima lună, conducerea spitalului și echipa medicală au lucrat la eliberarea celor două amplasamente, aspect deloc ușor, mai ales că în prezent se află în reabilitare termică și clădirea Dispensarului.

În  perioada desfășurării lucrărilor de reabilitare se va menține acordarea tuturor serviciilor medicale oferite de spital, astfel încât activitatea desfășurată de unitatea spitalicească să nu fie afectată.