Suntem pentru primăriile din județ partenerii nu doar declarați, ci și probați nu de puține ori. I-am asigurat încă o dată de acest lucru pe primarul comunei Boița, vechiul meu colaborator Nicolae Cocoș și pe viceprimarul Filip Lupescu, ambii aflați la primele lor mandate în aceste funcții.
Știu că Primăria Boița nu este în cea mai bună situație, dar rezultatele pe care, în doar câteva luni, noua echipă le-a obținut sunt o dovadă a ceea ce se poate face cu adevărat.
Sumele neîncasate au scăzut de la 1,6 milioane lei la 875 de mii de lei (la 31 decembrie), iar noua disciplină financiară lasă loc proiectelor de investiții pentru dezvoltare.
Am încredere că prejudiciile evaluate la nivelul Primăriei Boița – în valoare de aproximativ 6 milioane de euro – nu vor bloca funcționarea administrației și că întreaga comunitate, nu doar că va aprecia eforturile primăriei, ci va și participa la ele.
În ceea ce ne privește, împreună cu administratorul public, colegul Adrian Bibu, vom încerca să găsim pentru primăria Boița cele mai bune soluții care să fie, însă, și echitabile în raport cu celelalte primării din județ. Este prioritară continuarea celor două proiecte desfășurate prin PNDL 1 și 2 pentru canalizare și pentru infrastructura rutieră. Dincolo de evaluările care demonstrează problemele majore de până acum, lucrările acestea sunt demarate și vom participa la identificarea unor soluții pentru continuare și recepție.
Am rediscutat opțiunile pe care le avem în vedere cu privire la Castelul Turnu Roșu de la Boița – proprietatea Consiliului Județean. Este certă intenția noastră de revitalizare a acestui monument.
Boița are perspective unice în viitorul apropiat, oferite nu doar de frumusețea locului, ci și de noi oportunități. Noul nod rutier de autostrăzi este una dintre aceste oportunități și cred că putem, prin parteneriat între Consiliul Județean și Primăria Boița, să le folosim în scopul dezvoltării locale.