SCJU Sibiu a achiziționat 50 de rampe de oxigen noi

Pacienții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu care au nevoie de oxigen vor beneficia de condiții mai bune de tratament în urma dotării unității cu 50 de console de perete pentru alimentare cu oxigen la capul bolnavului.  Investiția, în valoare de 119.000 lei (TVA inclus) a fost realizată cu fonduri asigurate de către Consiliul Județean Sibiu.

Consolele sunt prevăzute cu o priză de oxigen medicinal, două prize de aer și două prize electrice. Acestea au fost achiziționate prin achiziție directă online în SEAP de la S.C. Microcomputer Service S.A.

Un număr de 26  de rampe noi au fost deja instalate în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase pentru a crește calitatea serviciilor oferite, cu atât mai mult cu cât în cadrul acestei secții sunt tratați pacienții infectați cu SARS-CoV2 care, de cele mai multe ori, au nevoie de suport respirator.

Restul consolelor urmează să fie instalate în cadrul altor secții ale spitalului care, prin specificul activității, tratează pacienți care pot avea nevoie de oxigen.

 

“Aceste rampe de oxigen corespund cerințelor actuale de îngrijire a pacientului și facilitează activitatea personalului medical. A fost o investiție necesară și foarte utilă în actualul context pandemic, pentru a crește calitatea serviciilor medicale și a condițiilor de tratament, în primul rând în cadrul Secției de Boli Infecțioase care este principalul beneficiar al investiției”, a declarat managerul interimar al SCJU Sibiu jur. Robert Fotache.

 

Investițiile în infrastructura de sănătate sunt în continuare prioritatea noastră și ca autoritate județeană ce are în administrare cele mai importante unități spitalicești din județ, vom aloca buget acolo unde este necesar pentru a depăși încă o dată pandemia, însă pentru a reuși cu adevărat să învingem acest virus, e nevoie ca fiecare cetățean să înțeleagă cât de important este să se vaccineze. Doar astfel putem limita rata îmbolnăvirilor și efectele pe care acest virus îl are asupra noastră, asupra celor dragi, asupra  vieții cotidiene, dar mai ales asupra stării noastre de sănătate.