Prezența unui nou operator low-cost și deschiderea a două noi rute de la Sibiu spre Italia

Aeroportul Internațional Sibiu anunță că, în urma negocierilor, compania aeriană Ryanair va începe operarea primelor sale zboruri de la Sibiu, începând cu luna iunie 2021.

Pasagerii din Sibiu, dar și din întreaga regiune deservită vor putea călători direct spre două destinații din Italia, respectiv Veneția Treviso și Bologna, având la dispoziție 2 fecvențe pe săptămână. Astfel, primul zbor pe ruta Sibiu – Veneția Treviso va fi inaugurat la 1 iunie 2021, iar pe ruta Sibiu – Bologna de la 2 iulie 2021.

Lansarea noilor rute ce vor conecta Sibiul de cele două orașe din Italia vor veni cu siguranță în întâmpinarea nevoilor de mobilitate pe calea aerului și vor susține în continuare dezvoltarea aeroportului din Sibiu, fiind un rezultat al eforturilor susținute ale echipei aeroportului sibian de a diversifica oportunitățile de călătorie oferite de la Sibiu, precum și de a stimula dezvoltarea economică și turismul în regiune.

Ryanair este cel de-al șaselea operator aerian care alege să își dezvolte operațiunile la Aeroportul Internațional Sibiu, recunoscând potențialul regiunii într-o perioadă în care industria aviatică este greu încercată de efectele pandemiei COVID-19.

„În această perioadă marcată de provocările generate de apariția pandemiei de COVID-19 și de un regres fără precedent al industriei de transport aerian, suntem bucuroși că putem anunța fructificarea eforturilor regiei privind dezvoltarea de noi rute de pe Aeroportul Internațional Sibiu prin începerea operării companiei Ryanair. Suntem încrezători că situația generală se va ameliora și aeroportul își va relua evoluția ascendentă.”, a declarat Radu Bondar, președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.