Noi oportunități de dezvoltare – Confindustria România și Aeroitalia la Aeroportul Internațional Sibiu

 

În urma angajamentului ferm asumat în data de 5 aprilie a.c. de către reprezentanții Confindustria România de a susține demersurile Aeroportului Internațional Sibiu în vederea dezvoltării de conexiuni aeriene către și dinspre regiuni de interes din Italia, reprezentanții Aeroitalia au fost prezenți în cursul zilei de ieri la Aeroportul Internațional Sibiu.

La întâlnire au participat Daniela CÎMPEAN – Președinta Consiliului Județean Sibiu, Vlad VASIU – Vice-Președinte al Consiliului Județean Sibiu, Marius Ioan GÎRDEA – Director General al Aeroportului Internațional Sibiu, Grigore POPESCU – Consilier Județean, Consulul Onorific al Republicii Italiene la Sibiu – Italo SELLERI, Președintele Confindustria România –  Giulio Bertola, delegatul teritorial Confindustria România pentru Sibiu – Matteo Baruzzi, precum și a reprezentanților AEROITALIA, Krassimir Tanev – Chief Commercial Officer, Andrea Nastasi – Marketing Director și Adrian Duru – Country Manager România.

Această inițiativă marchează un pas important în eforturile de consolidare a legăturilor aeriene între județul Sibiu și Italia, având în vedere beneficiile semnificative pe care le poate aduce pentru comunitatea locală și pentru antreprenori. Prin implicarea activă a mediului de afaceri, subliniem încă o dată importanța colaborării între sectorul privat și autoritățile locale în promovarea dezvoltării economice și a infrastructurii de transport în regiunea Sibiului. Le mulțumesc tuturor pentru discuția productivă și am încredere că un parteneriat va aduce cu siguranță avantaje de ambele părți.

 

În interesul comunității și al mediului de afaceri din județul Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Confindustria România și Aeroportul Internațional Sibiu, printr-o abordare comună și într-un interval scurt de timp, au concretizat un dialog și o discuție față în față cu una dintre companiile aeriene al cărui principal obiectiv e de a conecta direct Italia de România.

Reprezentanții Aeroitalia au avut parte de două zile intense și deosebit de interesante cu întâlniri în care a fost remarcată extinderea semnificativă a aeroportului din Sibiu și modernizarea acestuia, care este astfel pregătit să garanteze servicii excelente persoanelor care călătoresc între Italia și județul Sibiu, așa cum se întâmplă deja în cazul destinațiilor europene disponibile de pe Aeroportul Internațional Sibiu.