Județul Sibiu va rămâne în topul destinațiilor turistice – „Anii Drumeției”, Biertanul și Sibiul au urcat pe podiumul Galei „Destinația anului 2024”

Aseară, la Ateneul Român, județul Sibiu a dovedit încă o dată că este o destinație turistică de primă mână, dovadă fiind premiile pe care Institutul Orașe Vizionare le-a acordat diferitelor proiecte și instituții publice din județul nostru.

Astfel, Programul de ecoturism „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, a primit locul III la categoria „Cea mai bună promovare”, fiind apreciate campaniile dedicate drumețiilor pe cele 800 de kilometri de trasee montane din județul Sibiu,  combinate cu educația, ecologia și gastronomia locală.

Comuna Biertan a obținut locul I la categoria „Sat de poveste”, reconfirmând astfel valoarea unică a patrimoniului cultural și istoric al acestei localități, declarate sit UNESCO încă din anul 1993.

Orașul Sibiu a primit două premii I, la categoriile „Orașe care inspiră” și „Destinația anului”, întregind astfel lista trofeelor pe care județul Sibiu le-a primit la gala organizată în capitală.

Județul Sibiu are multe de oferit celor care doresc să petreacă timp de calitate. Avem numeroase obiective turistice unice în peisajul cultural, obiceiuri și tradiții bine păstrate și transmise peste generații, dar și mult gust bun în gastronomie. Lor li se adaugă frumusețea naturii și a comunităților din întreg județul.

La eveniment i-am avut alături de mine pe Raluca Turcan, ministrul culturii, primarul comunei Biertan, Mircea Dragomir, echipa Anii Drumeției, precum și pe Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.

Între finaliștii galei s-au aflat și alte destinații turistice de top din județul Sibiu: Muzeul Astra, Colinele Transilvaniei, Mărginimea Sibiului, Păltiniș, Brambura Park Avrig și Povestea Calendarului Porumbacu de Sus.