Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu – PARTENERI STRATEGICI pentru proiecte în interesul comunității

Azi, 18 mai 2021, președinta Consiliului Județean Sibiu – Daniela Cîmpean și rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – prof. univ. dr. habil. Sorin Radu au semnat un acord pentru un parteneriat strategic prin care cele două instituții vor dezvolta și valorifica proiecte importante pentru comunitate, care presupun:

  • Activități de cercetaredezvoltare;
  • Schimbul reciproc de date și informații relevante pentru domeniile de interes comun;
  • Programe de formare profesională prin care studenții ULBS să poată efectua stagii de pregătire și practică în cadrul Consiliului Județean Sibiu;
  • Servicii de consultanță tehnico-economică;
  • Activități cultural-educative.

Consiliul Județean Sibiu și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu promovează valori comune care țin de o dezvoltare socială echitabilă și durabilă a comunității. De aceea, prin sprijin reciproc, materializat în promovarea și dezvoltarea de proiecte comune, schimburi de bune practici și susținere bilaterală a acțiunilor și evenimentelor, cele două instituții își propun să contribuie la dezvoltarea Județului Sibiu.

Astăzi devine tot mai evident că cercetarea și inovarea științifică și aplicațiile în tehnică și tehnologie sunt cele care determină direcția și viteza de dezvoltare a lumii actuale. Comisia Europeană a lansat trei mari obiective în cadrul politicii europene în domeniul cercetării și inovării: inovare deschisă, știința deschisă și deschiderea către lume. Criza cauzată de pandemie ne-a arătat că e nevoie să le punem în practică mai atent, mai viguros, mai pragmatic. Suntem datori nu doar să sprijinim cercetarea și inovarea, ci și să contribuim la educația pentru știință a cetățenilor, la circulația liberă și rapidă a rezultatelor cercetării. În mai puțin de un an, știința ne-a oferit de exemplu un vaccin eficient împotriva Covid 19, dar după aplauzele de bucurie au apărut neliniștile: e posibil așa repede, e sigur? Sprijinirea cercetării eficiente, educația pentru știință și educația solidă în general sunt pilonii de bază care ne vor permite să fim cu adevărat o națiune a secolului XXI, ferită de manipulare și teamă. Iată de ce sunt bucuroasă să anunț parteneriatul cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, făcând astfel un nou pas, după lansarea Agendei Educaționale 2021, în ceea ce privește implicarea activă a Consiliului Judetean Sibiu în susținerea educației de calitate la toate nivelele și în special a educației universitare, care ar trebui să ne furnizeze specialiștii de care avem atâta nevoie în toate domeniile. Sunt încrezătoare că rezultatele concrete și de calitate nu vor întârzia să apară.

ULBS și-a asumat rolul proactiv în comunitatea sibiană și în Regiunea Centru, în vederea dezvoltării durabile. Tocmai de aceea, prin parteneriatul strategic cu Consiliul Județean punem în practică dezideratul angajamentului civic, de implicare socială și de susținere de către Universitate a proiectelor din domeniul educației, a celor de cercetare și infrastructură, atât de importante pentru comunitatea județului Sibiu”, a declarat Rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. habil. Sorin Radu.