Consiliul Județean Sibiu invită specialiștii sibieni în agricultura, dezvoltare rurală, protecția mediului sau infrastructură montană și turism să se implice în Comisiile de Specialitate din cadrul Comitetului de Masiv Parâng

Înființat joi, 19 mai 2022, la Consiliul Județean Sibiu, Comitetul de Masiv Parâng, a cărui președinție este asigurată de președinta instituției, Daniela Cîmpean, face un apel către specialiștii sibieni din domenii precum: agricultură, dezvoltare rurală, protecția mediului, biodiversitate, silvicultură, infrastructura și educație montană, dar și turism să devină membri în cadrul următoarelor Comisii de Specialitate.

a) agricultură și dezvoltare rurală;

b) protecția mediului și conservarea biodiversităţii;

c) silvicultură, cinegetică și gospodărirea apelor;

d) infrastructură montană și turism;

e) educație montană, inovare și cercetare.

Precizăm faptul că, Județul Sibiu este membru și în Comitetul de Masiv Făgăraș, iar membrii cooptați în cadrul comisiilor de specialitate pentru Comitetul de Masiv Parâng vor face parte din ambele comisii.

Pentru o reprezentare cât mai bună a domeniilor de interes în aceste comisii de specialitate avem nevoie de parteneri implicați, profesioniști și dornici de a pune umărul în promovarea și susținerea zonei montane. Există un mare potențial de dezvoltare a acestei zone, de aceea fac un apel către toți specialiștii sibieni cu experiență în domeniile menționate, și care își doresc să contribuie la dezvoltarea zonei montane, să se alăture echipei noastre. Am convingerea că împreună vom putea face lucruri care să conteze.

Membrii Comisiilor de Specialitate vor acorda consultanță de specialitate la cererea comitetelor pe teme de interes privind dezvoltarea durabilă și incluzivă a zonei montane, punerea în valoare a resurselor naturale și umane, păstrarea echilibrului ecologic și protecția mediului natural și vor participa la ședințele comitetului. Totodată, membrii Comisiilor de Specialitate formulează propuneri și recomandări și pot participa la ședințele Comitetului de Masiv, la solicitarea acestuia.

Pentru înscriere cei interesați sunt rugați să transmită datele de contact, până la data de 14 iulie 2022, pe adresa de mail: [email protected] sau la telefon: 0269/217733, int. 128.

Informații suplimentare se pot obține și accesând site-ul Agenției Naționale a Zonei Montane, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale – https://azm.gov.ro/category/comitete-de-masiv.