Consiliul Județean Sibiu începe selecția producătorilor locali care vor vinde de la 1 ianuarie 2022 în Piața Transilvania

  • 15-26 noiembrie 2021 – perioadă de depunere dosare
  • Capacitatea pieței – 200 de locuri

Consiliul Județean Sibiu organizează  o nouă selecție a dosarelor producătorilor locali care vor vinde în Piața Volantă Transilvania de la 1 ianuarie 2022.

Astfel, în perioada 15 – 26 noiembrie 2021, CJ Sibiu invită producătorii locali să depună dosarele în vederea contractării unui punct de vânzare în cadrul Pieței Volante Transilvania. Acestea se depun la Centrul de Informații pentru Cetățeni din cadrul Consiliului Județean Sibiu, strada G-ral. Ghe. Magheru nr. 14. De asemenea, documentele pot fi transmise scanate pe adresa de e-mail: [email protected].

Piața Volantă Transilvania are o capacitate de 200 de locuri, împărțite pe diferite sectoare: Legume/Fructe/Miere/Siropuri – 84 de locuri, Lactate/Carmangerie/Ouă/Pui – 65 de locuri, Panificație/Băuturi – 45 de locuri.

Pe lângă acestea, în piață sunt rezervate 6 locuri, pentru  grupuri de producători și pentru elevi ai școlilor din județ care confecționează obiecte de artizanat, precum și pentru evenimente care promovează  tradițiile culturale și gastronomice locale

Lista documentelor necesare sunt publicate pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la rubrica

Piața Volantă Transilvania: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/11/sesiune-depunere-dosare-2022.pdf.

Evaluarea și selecția producătorilor se vor realiza conform Regulamentului de Organizare și

Funcționare al Pieței Volante Transilvania, aprobat prin HCJ 270/17.12.2020. Lista producătorilor selectați va fi publicată pe site-ul Consiliului Județean Sibiu în data de 15 decembrie 2021.

 Consiliul Județean Sibiu, prin Compartimentul Dezvoltare Durabilă și Serviciul Public Sala Transilvania, face continuu eforturi pentru a îmbunătății condițiile oferite în Piața Volantă Transilvania și totodată, face demersuri pentru sprijinirea micilor producători și pentru încurajarea consumului local.