Consiliul Județean Sibiu a început demersurile pentru crearea unei arhive fizice și digitale

Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Dezvoltarea unui Data Center Disaster Recovery și Arhivare pentru CJ Sibiu și unitățile din subordine”.

Operatorii economicii interesați își pot depune ofertele în  Sistemul Electronic de Achiziții Publice, până în data de 30 iunie 2022, ora 15. Valoarea estimată a contractului este de 200.000 lei fără TVA, respectiv 238.000 lei cu TVA,  fondurile fiind asigurate din bugetul local al județului Sibiu. Durata de execuție a contractului este de 9 luni.

Prin acest proiect, CJ Sibiu își propune să reabiliteze și să extindă două clădiri aflate în proprietate, situate în municipiul Sibiu, pe strada Șoseaua Alba Iulia, nr.73, în proximitatea Aeroportului Internațional Sibiu, cu scopul de a crea o arhivă fizică și digitală.

În cadrul studiului de fezabilitate se va realiza o expertiză tehnică a celor două imobile și se vor analiza soluțiile pentru amenajările exterioare, împrejmuire și căi de acces.

Una dintre clădiri, destinată pentru arhiva fizică, va fi compartimentată astfel: depozite de arhivă, camere de lucru, sală de studiu, laborator de reprografiere, laborator de recondiționare și restaurare, birouri, încăperi auxiliare, grupuri sanitare. În cealaltă clădire va funcționa un centru numit Data Center Disaster Recovery, dotat cu servere, întreaga amenajare ținând cont de cerințele și standardele de securitate impuse pentru crearea unei arhive digitale.

După finalizarea studiului de fezabilitate, CJ Sibiu are în vedere identificarea unor surse de finanțare externe pentru realizarea investiției.