Consiliul Județean Sibiu a fost premiat la Gala finaliștilor Romanian Healthcare Awards pentru platforma „Portal Medical”

Cea mai importantă competiție dedicată sectorului medical din România, în care sunt recunoscute meritele medicilor,echipelor din spitale, cât și al instituțiilor implicate în promovarea și susținerea sistemului medical, și-a ales câștigătorii.

Romanian Healthcare Awards a acordat Consiliului Județean Sibiu ”Diploma de Excelență” la categoria Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului, ca recunoaștere pentru realizarea Platformei „Portal Medical”, unica de acest gen din România.

Evenimentul a fost organizat, pe 16 decembrie ac, la JW Marriott Grand Hotel București, fiind invitați să participe medici, organizații și instituții calificate în faza finală a galei.

Juriul competiției a fost format din 27 de medici, profesori universitari și reprezentanți ai asociaților cu profil medical din Belgia, Franța, Marea Britanie, Irlanda, Bulgaria, Norvegia, Republica Moldova și România.

Categoriile jurizate au fost:

  • Medicul Anului
  • Echipa Medicală a Anului
  • Spitalul Anului
  • Proiectul de Cercetare al Anului
  • Inovația Medicală a Anului
  • Campania Medicală a Anului
  • Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului

Timp de 3 luni de zile, juriul internațional a analizat candidații fiecărei categorii, stabilind o listă a finaliștilor, Consiliul Județean Sibiu fiind singura administrație publică locală din România prezentă pe scenă.

„Portal Medical” oferă locuitorilor județului Sibiu acces la propriile date medicale. De asemenea, platforma poate fi utilizată și de medici, care au la dispoziție întreg dosarul medical al pacientului, fapt ce ușurează diagnosticarea și prescrierea de tratamente.

În acest moment, Portal Medical stochează în deplină siguranță datele medicale a peste 5.000 de pacienți iar 85 de medici le utilizează în interesul pacienților înscriși în platformă.

Prin colaborările pe care Consiliul Județean Sibiu le-a inițiat, Portalul Medical preia, cu acordul pacienților, date medicale oferite de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalul Municipal Mediaș, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Spitalul Orășenesc Agnita, Spitalul de Pediatrie Sibiu, Clinica „Polisano”, Clinica „Misan Med” și Clinica „Diamed”.

Premiul obținut confirmă că avem în „Portal Medical” un instrument sigur din punct de vedere al stocării și gestionării datelor medicale, cât și extrem de util pacienților și medicilor. Digitalizarea datelor medicale este un deziderat al Uniunii Europeane care dorește realizarea unui spațiu comun al datelor medicale, utilizabil în condiții stricte de securitate de către pacienți și medici. Sutem, așadar, într-un trend european, iar eforturile noastre, ale celor din Consiliul Județean Sibiu, începute în acest domeniu încă din 2020, au fost încă o dată răsplătite.

Pentru a accesa platforma, utilizatorii au nevoie doar de un cont realizabil în câțiva pași la adresa https://portalmedical.cjsibiu.ro/ Pentru mai multe detalii cu privire la utilizarea platformei, cei interesați pot urmări video ul de la acest link – https://www.youtube.com/watch?v=A2BjIjXf3hU