Consiliul Județean Sibiu a finalizat lucrările de consolidare pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică

  • În 2021, CJ Sibiu a refăcut patru tronsoane de drum județean afectate de calamități
  • Valoarea totală a investițiilor: peste 4 milioane de lei

Lucrările de consolidare pe drumul județean DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică  au fost finalizate de Consiliul Județean Sibiu iar circulația rutieră a fost deschisă, participanții la trafic putându-se deplasa în siguranță. Consolidarea și refacerea drumului au avut loc pe un tronson situat într-o zonă cu un grad ridicat de risc pentru producerea alunecărilor de teren, mai ales în urma precipitațiilor abundente repetate.

Lucrările de execuție și proiectul tehnic au fost realizate de către asocierea de firme Prodial SRL și GG TEHNIC PROIECT SRL, valoarea acestora ridicându-se la suma de 2.432.720,59 lei cu TVA.

Principalele lucrări au constat în realizarea unei fundații pe 30 de coloane forate, executarea terasamentelor și a rigolelor, refacerea platformei drumului și a zidului de sprijin, iar în partea superioară a drumului a fost amplasat un parapet metalic de tip greu.

De asemenea, în cursul anului 2021, Consiliul Județean Sibiu a intervenit pentru consolidarea a încă trei drumuri județene afectate de calamități, valoarea investițiilor fiind de 1.643.127,39 milioane de lei cu TVA.

Este vorba despre refacerea podețului de pe DJ 106 M, în intravilanul comunei Gura Râului, care a fost distrus de precipitațiile abundente și a afectat o bandă de circulație a drumului județean, despre DJ 106 A Sibiu – Păltiniș (în zona intersecției cu DJ 106 D Rășinari – Poplaca), unde au fost realizate lucrări pentru consolidarea zidului de sprijin și de DJ 106 E între localitățile Tilișca și Rod, unde s-a reconstruit structura zidului de sprijin din zidărie de piatră rostuită cu mortar, s-au executat șanțuri și s-a refăcut structura rutieră.

În fața naturii suntem de multe ori neputincioși iar consolidarea drumurilor calamitate sunt de cele mai multe ori lucrări ample, cu intervenții complexe, așa cum a fost cazul și acum. Cu toate acestea, pentru siguranța în trafic, dar și pentru a asigura conectivitate în județul nostru, facem de fiecare dată eforturi pentru a găsi soluții prin care să păstrăm o rețea de drumuri județene la un nivel de calitate cât mai ridicat.

Finanțarea acestor investiții realizate de către Consiliul Județean Sibiu a fost asigurată din Fondul de intervenție aflat la dispoziția Guvernului pentru refacerea infrastructurii locale afectate în urma calamităților naturale produse în anul 2020, alocate prin HG nr.531/9.07.2020.