Consiliul Județean Sibiu a emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a clădirii de la Neurologie. Termen de finalizare: 12 luni

Vești deosebit de bune de la Consiliul Județean Sibiu: clădirea unde au funcționat secțiile Neurologie, Endocrinologie și Chirurgie plastică ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu intră în reabilitare în următoarele 12 luni.

Marți, 30 martie 2021, CJ Sibiu a predat amplasamentul constructorului desemnat câștigător în urma finalizării procedurii de achiziție publică, respectiv Asocierii SC TOTAL NSA – HOSPITAL TECHNICAL SOLUTIONS SRL – PRO HART GRUOP SRL și a emis ordinul de începere în vederea execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiții  ”Reabilitarea și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, cofinanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Valoarea contractului de lucrări se ridică la suma de 14.498.540,60 lei fără TVA, iar durata de execuție este de 12 luni.

Chiar dacă operatorul economic a cărui ofertă a fost respinsă de CJ Sibiu, fiind neconformă, a depus contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, aspect care a ținut pe loc investiția noastră mai bine de o lună, ne bucurăm totuși că în urma comunicării din partea CNSC a deciziei de respingere a contestației, am putut încheia contractul de lucrări cu operatorul desemnat câștigător de CJ Sibiu și pornim astfel lucrările abandonate de vechiul constructor.

Așteptăm cu toții modernizarea acestei clădiri, știind cât de important este ca actul medical și tratarea pacienților să se facă în cele mai bune condiții. Vizitele pe acest șantier vor face parte din agenda mea de lucru și mă voi asigura personal că lucrările se vor efectua conform graficelor și vor respecta termene asumate. Ne bazăm în acest sens pe seriozitatea constructorului, care a contractat lucrări la mai multe obiective de investiții ale Consiliului Județean Sibiu și le realizează cu profesionalism și într-un ritm susținut. Menționez construirea Bazei de salvare SALVAMONT din stațiunea Păltiniș și reabilitarea termică a Dispensarului Spitalului de Pneumoftizioligie, ambele investiții urmând să fie finalizate la sfârșitul acestui an. Sperăm ca în curând să poată să înceapă și lucrările pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.