Confindustria România susține dezvoltarea conexiunilor aeriene între Aeroportul Internațional Sibiu și regiunile cheie din Italia

În cadrul unei întâlniri la care am participat în data de 5 martie 2024 la sediul Aeroportului Internațional Sibiu reprezentanții Confindustria România, singura entitate patronală recunoscută oficial de către Guvernul României, în vederea reprezentării comuniții de afaceri italiene, și-au exprimat un interes ferm în promovarea și susținerea dezvoltării conexiunilor aeriene între Aeroportul Internațional Sibiu și regiuni cheie din Italia.

Printre participanții la întâlnire s-au numărat: Giulio BERTOLA – Președinte Confindustria România, Matteo BARUZZI – Delegat oficial al Confindustria România la Sibiu, Italo SELLERI – Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Sibiu, Grigore POPESCU – consilier județean și Marius Ioan GÎRDEA – Director General al Aeroportului Internațional Sibiu.

Agenda Principalelor Discuții:

  • Promovarea și susținerea dezvoltării conexiunilor aeriene de la Aeroportul Internațional Sibiu spre și dinspre regiuni cheie din Italia;
  • Promovarea turismului reciproc: se vor explora strategii comune de promovare a turismului între Sibiu și regiuni cheie din Italia, subliniind atracțiile culturale, istorice și gastronomice ale ambelor destinații.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost de a identifica și de a dezvolta un cadru colaborativ robust, care să faciliteze schimbul de idei, expertiză și resurse în beneficiul comunității noastre extinse.

Această inițiativă vine în contextul eforturilor continue ale Aeroportului Internațional Sibiu de dezvoltare a conexiunilor aeriene dintre Sibiu și regiunile cheie din Italia care au ca scop susținerea nu doar a comunității de afaceri, ci și a turismul, a schimburilor educaționale și culturale.

Reprezentanții Confindustria România consideră că dezvoltarea și reluarea conexiunilor aeriene directe spre și dinspre Italia de la Sibiu va aduce beneficii semnificative atât mediului de afaceri, cât și comunității locale din Sibiu și din regiunile învecinate.

În calitate de reprezentanți ai sectorului privat, aceștia s-au angajat în a colabora cu autoritățile locale, precum și cu alte părți interesate, pentru a identifica și implementa acțiuni coordonate pentru dezvoltarea conexiunilor aeriene de la Aeroportul Internațional Sibiu spre și dinspre regiuni cheie din Italia. Participanții la întâlnire au subliniat importanța consolidării eforturilor și a colaborării între diversele entități pentru a aborda companii aeriene de interes întrucât această abordare colaborativă este cheia pentru maximiza un impactul pozitiv.

Din perspectiva noastră, Confindustria Romania reprezintă un reper atât pentru cele mai importante investiții italiene în țara noastră, cât și pentru societățile din Italia care doresc să stabilească o interacțiune economică cu România și, în special, cu județul Sibiu. În urma acestei întâlniri, ne așteptăm să stabilim un plan de acțiune clar și să inițiem procesul de elaborare a protocolului, în strânsă colaborare cu toate părțile implicate. Sunt încrezătoare că acest efort comun va contribui în mod semnificativ la avansarea obiectivelor noastre comune de construirea unei relații de lungă durată concretizată prin conexiuni aeriene cu regiuni cheie din Italia.

„Consider că este important să aducem o contribuție concretă la dezvoltarea și promovarea judeţului Sibiu, așadar am fost încântați să acceptăm această invitație, care ne-a permis, în cadrul întâlnirii, să stabilim și să activăm imediat un proiect structurat. Orașul se poate mândri cu numeroase companii care își desfășoară activitatea în sectorul manufacturier, cel al materialelor de construcții, auto și alimentar. În mod special, sectorul auto este unul dintre cele mai importante din această zonă, care are un farmec aparte, datorită arhitecturii medievale și istoriei sale milenare. Sibiul și împrejurimile sale reprezintă un loc de mare interes din punct de vedere economic și turistic. Cu arhitectura sa medievală, frumusețea naturală și viaţa culturală activă oferă vizitatorilor o combinație perfectă între cultură, natură și recreere. Doresc aşadar să mulțumesc Președintei Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, domnului Grigore Popescu și Directorului General al Aeroportului din Sibiu, domnul Marius Ioan Gîrdea, pentru primirea călduroasă și încrederea pe care ne-au acordat-o, considerând Confindustria România un interlocutor privilegiat pentru interacțiunea economico-turistică și culturală dintre această regiune ofertantă și Italia”, a declarat Giulio BERTOLA – Președinte Confindustria România.

„Această întâlnire a fost un prim pas în perspectiva unei colaborări pe care ne dorim să o dezvoltăm și care va servi drept fundație solidă pentru consolidarea parteneriatelor și pentru promovarea inițiativelor și proiectelor care aduc valoare adăugată comunității noastre și care susțin progresul durabil a conexiunilor aeriene de la Sibiu” – a declarat Marius Ioan GÎRDEA, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu.