CJ Sibiu a lansat licitația pentru realizarea documentațiilor tehnice (DALI, PAC și PT ) în vederea modernizării unui traseu care însumează 150 de km de drum județean

Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare faza DALI – PAC și PT, în vederea realizării obiectivului de investiții: „Modernizarea DJ 106 A- Sibiu- Păltiniș- Șanta- DJ 106 N- Cabana Gâtul Berbecului- DJ 106 P- DJ 105 G- Râu Sadului- Tălmaciu- Avrig-DN 1 (Bradu)- DJ 104 F- Săcădate- Glâmboaca- Colun- Nou Român- int. DJ 105 D”, ce însumează 150 de km de drum județean.

Valoare estimată a contractului se ridică la suma de 8.192.377, 31 lei fără TVA, iar operatorii economici pot depune ofertele în SEAP ( Sistemul Electronic de Achiziții Publice) până miercuri, 16 iunie 2021, ora 15.

Ne dorim ca prin realizarea acestei investiții să răspundem nevoilor de mobilitate a locuitorilor din zonă și să facilităm dezvoltarea economică și turistică a zonei vizate. Proiectul este unul complex, de aceea încurajăm specialiștii să accepte această provocare, pentru a avea un concurs de oferte consistent.

Obiectivul de investiții este introdus în Strategia de Dezvoltarea a Județului Sibiu 2012 – 2020. Pe lângă modernizarea și reabilitarea traseului proiectul are  în vedere și realizarea unor piste de biciclete pe acest tronson. Traseul l trece prin  trei zone distincte ale județului Sibiu: munții Cindrel, Valea Sadului și zona râul Oltului, iar modernizarea acestuia va facilita dezvoltarea economică și turistică a zonei, precum și a localităților străbătute.

De asemenea, acesta  va asigura conexiunea regiunii la Reţeaua TEN-T şi reţeaua naţională de drumuri.

În vederea realizării acestor documentații, CJ Sibiu a făcut demersuri pentru atragerea de fonduri europene prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.