Bază ISU la Aeroportul Internațional Sibiu pentru intervenții mai rapide în zona de VEST

Azi, 17 septembrie 2020, a avut loc procesul de predare – primire a locației în care se va desfășura o nouă bază a Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Protocolul este încheiat între Aeroportul Internațional Sibiu și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “CPT. DUMITRU CROITORU” Sibiu, iar obiectivul principal al acestui protocol de colaborare îl reprezintă asigurarea unui cadru propice în caz de intervenție rapidă și are ca scop siguranța zonei de VEST. Impactul direct al noii baze ISU va fi asupra comunităților din această zonă, dar și asupra companiilor aflate pe platforma de VEST – care sunt un important factor ce contribuie la dezvoltarea economică a județului Sibiu.

Prezentul protocol este încheiat pe perioadă nedeterminată, imobilul și terenul aferent fiind puse la dispoziție în mod gratuit Inspectoratului pentru Situații de Urgență “CPT. DUMITRU CROITORU” Sibiu de către Aeroportul Internațional Sibiu în baza HCJ 245/ 21.11.2019.

Imobilul predat spre folosință angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență este complet dotat și amenajat. În anul 2019, atât Pavilionul Administrativ, cât și garajul au făcut obiectul unei ample lucrări de reparație în valoare de 336.010 lei.

“Începând de azi, angajații ISU vor ajunge mai repede la intervențiile care vor avea loc în zona de VEST. Este unul dintre proiectele importante care au impact direct asupra comunității din această zonă și pe care l-am susținut pentru a fi realizat. Știm cu toții cât este de important ca intervențiile să fie rapide, de multe ori timpul de răspuns făcând diferența dintre viață și moarte”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.