Avizul pe tema Spațiul european al datelor privind sănătatea #EHDS a primit votul în Comisia pentru Resurse Naturale (NAT) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR)

Avizul pe tema Spațiul european al datelor privind sănătatea #EHDS al cărei raportoare am fost desemnată, a primit astăzi votul în Comisia pentru Resurse Naturale (NAT) din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR).
Doresc să mulțumesc domnilor László Lorenzovici și Alexandru Bârsan, experții implicați în realizarea avizului, pentru expertiza oferită și, de asemenea, mulțumesc colegilor din Comisia NAT pentru adoptarea acestuia.

Reuniunea de azi a fost și oportunitatea de a împărtăși colegilor, aleși locali din regiunile și orașele #UE, modelul și experiența noastră în legătură cu implementarea platformei #PortalMedical în județul Sibiu, instrument digital pe care astăzi îl folosesc peste 5000 de pacienți și 85 de medici care au datele medicale de care au nevoie la un click distanță.

Următorul pas în ceea ce privește avizul este dezbaterea și adoptarea în sesiunea plenară a #CoR de la începutul anului 2023.

Implementarea Spațiului european al datelor privind sănătatea aduce beneficii pentru pacienți în materie de acces și control asupra datelor lor, diagnosticare și tratament îmbunătățit din partea medicilor, politici publice bine fundamentate în sănătate, dar și investiții în domeniul sanitar realizate mai eficient și mai apropiat de nevoile locale.

Detalii: https://www.eppcor.eu/…/sibius-medical-portal-testimony…