A fost lansat Ghidul pentru Proiecte Selectate în cadrul Programului Anii Drumeției

În contextul deschiderii sesiunii de depunere a proiectelor pentru agendele județului, echipa de implementare a Programului Anii Drumeției a lansat Ghidul pentru Proiecte Selectate în Cadrul Programului.

Ghidul oferă suport aplicanților pentru finanțare pe agendele: culturală, de dezvoltare a comunității,  sportivă, educațională și cea pentru tineret, lansate recent de Consiliul Județean Sibiu.

Ghidul  a fost conceput pentru a ne asigura cu toții că proiectele selectate în cadrul  programului Anii Drumeției sunt în consonanță cu valorile turismului durabil, sustenabil, pe care ne-am angajat să le promovăm. El poate fi folosit pentru consultare, în demersul de a transforma evenimentul planificat într-unul cât mai prietenos cu mediul, cultura și comunitățile locale, însă recomandăm folosirea lui ca pe un lista de verificare sau o auto-evaluare a gradului de sustenabilitate a activităților.

Misiunea Programului Anii Drumeției este de a încuraja petrecerea timpului în aer liber și practicarea activităților responsabile, specifice ecoturismului. Astfel, ghidul vine în ajutorul aplicanților cu recomandări practice și soluții prietenoase cu mediul, cu scopul de a încuraja implementarea proiectelor sustenabile.

Informația cuprinsă în ghid se concentrează în patru arii importante: transport, resurse, planificare și comunicare și oferă alternative responsabile și durabile, care pot fi implementate cu ușurință de către operatori.

Subiectele acoperite în ghid oferă îndrumări și soluții cu privire la planificarea în detaliu a activităților; organizarea variantelor de transport și crearea de scenarii pentru fiecare mijloc de transport cu care publicul poate veni la eveniment; resurse pentru integrarea comunităților locale în specificul evenimentelor și îndrumări pentru comunicarea eficientă cu publicul.

Ghidul pentru Proiecte Selectate în cadrul Programului Anii Drumeției poate fi folosit ca un instrument de lucru, o unealtă practică de evaluare și îmbunătățire a gradului de sustenabilitate. Acesta poate fi consultat accesând site-ul Consiliului Județean Sibiu: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2021/05/Ghid-Anii-Drumetiei.pdf?fbclid=IwAR3I-gl3aALk6pipQJGafg7ltHJabU8Smd9b5R3mUEcqK5kETdZPhEOqc9E