Cu o valoare licitată de 2.105.751.203,36 lei, fără TVA (aproximativ 428 milioane Euro), asocierea de firme condusă de CON-A Operations a câștigat licitația pentru atribuirea contractului de construire și echipare medicală a Noului Spital Județean de Urgență Sibiu, rezultatul procedurii fiind validat de reprezentanții Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Valoarea estimată a contractului scos la licitație pe data de 20 noiembrie 2022 de către Consiliul Județean Sibiu a fost de 2.222.428.800,82 lei lei, fără TVA (aprox. 451,7 milioane Euro), fiind înregistrate oferte depuse de către două asocieri de companii, conduse de CON-A Operations, respectiv Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS din Turcia.
Rezultatul licitației poate fi contestat în termen de 10 zile de la data comunicării rezultatelor prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice.
Evaluarea ofertelor a fost o adevărată provocare pentru comisia formată atât din angajați ai Consiliului Județean Sibiu, Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, cât și ai consultantului, ACC Infrastructure SRL, fiecare documentație însumând aproximativ 30.000 de pagini.
Noul Spital Județean de Urgență Sibiu este cea mai dorită investiție a sibienilor, lucru confirmat atât de un sondaj al Băncii Mondiale, cât și de starea generală a infrastructurii spitalicești pe care o administrăm. Deși reabilităm, modernizăm și dotăm în permanență actualele clădiri, majoritatea construite pe vremea Imperiului Austro-Ungar, județul Sibiu are nevoie de un spital nou, proiectat conform nevoilor actuale ale pacienților și ale medicilor. Lucrurile s-au legat și, după ce zilele trecute Guvernul a emis actul normativ ce ne permite să solicităm finanțare nerambursabilă la valoarea integrală a investiției, iată că astăzi suntem în fericita postură de a anunța că o firmă sibiană a câștigat licitația Noului Spital.
Potrivit prevederilor din Caietul de sarcini, CON-A Operations va trebui să execute lucrările de construire a celor 4 corpuri de clădire ale Noului Spital, fiecare având 5 etaje și însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulți și copii și 90 de paturi spitalizării de zi. La finalul acestora, va urma achiziționarea, instalarea și punerea în funcțiune a întregii aparaturi medicale.
Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficiență energetică ridicată și o infrastructură funcțională digitalizată.
Suprafața desfășurată a construcției este de 120.570 metri pătrați, termenul de execuție, predare și recepție fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Potrivit documentelor depuse, la asocierea condusă de CON-A Operations au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanți sau subcontractori. Între acestea se află și firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis și Electro-Con Impex.
În portofoliul Grupului CON-A se află obiective de referință din domeniul medical (Spitalul Orășenesc „Sf. Spiridon” Mioveni, extinderea Spitalului Județean Alba-Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare și producție soluții perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiș) infrastructurii sportive (stadioanele din Sibiu, Craiova și Târgu Jiu, Cluj Arena și Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), industrie (fabrici de componente în Sebeș, Jucu și Blaj) și comerț (Centrul Comercial Cora Constanța).
De asemenea, CON-A Operations este liderul asocierii de firme care în prezent modernizează și extinde terminalul Aeroportului Internațional Sibiu, investiție a cărei valoare actualizată este de aproximativ 55,3 milioane Euro (fără TVA), cu termen de finalizare 29 decembrie 2023.