SCJU Sibiu a redeschis etajul doi al Secției Clinice ATI, după efectuarea unor lucrări complexe de modernizare

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a finalizat în această lună lucrările de modernizare desfășurate în cadrul etajului doi ale Secției Clinice ATI.  Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 626.038,06 lei, investiția fiind susținută cu finanțare de la Consiliul Județean Sibiu care a asigurat o pondere de circa 46% din sumele necesar, respectivi din fondurile proprii ale spitalului (aproximativ 54%). Etajul a fost redeschis pentru activitatea medicală, fiind inclus în zona „verde”.

Lucrările efectuate au constat în:

  • Reparații curente instalație electrică, detecție CO2 și rețea de date; montaj accesorii și alte materiale pentru refacerea rețelelor electrice, montare centrală detecție incendiu, înlocuire tablou electric;
  • Înlocuirea rețelei de distribuție a oxigenului și a aerului comprimat și crearea unui distribuitor cu robinete de separare, care permite oprirea alimentării cu oxigen pe nivele și pe secții in Blocul Chirurgical;
  • Montarea la rețeaua de oxigen a unor aparate moderne de reglare a presiunii și de monitorizare a debitelor;
  • Montarea a 13 detectori de oxigen necesari desfășurări activității în condiții de maximă siguranță, ținând cont că în rotonda ATI de la etajul 2 există 12 boxe individuale pentru pacienți, cu senzori la fiecare pat;
  • Montare unitate centrală pentru detector oxigen;
  • Montare panou afișaj pentru motorizarea permanentă a cantității de oxigen atmosferic din boxele ATI;
  • Montare covor PVC, tarkett și realizarea de zugrăveli.

 

Investiția în modernizarea etajului II al secției de Anestezie-Terapie Intensivă nu a fost una programată dar a fost necesară în urma celor constatate prin verificările periodice pe care le efectuăm pe teren la instalațiile electrice și la cele de oxigen. Acestea erau foarte vechi și nu  corespundeau cerințelor actuale privind siguranța. Prin urmare, din dorința de a asigura cele mai bune codiții pentru desfășurarea activității de terapie intensivă, care este una vitală, și pentru ca pacienții și personalul să fie în siguranță, am demarat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, care a asigurat o parte consistată din investiție, aceste lucrări complexe care au fost finalizate”, declară managerul interimar al SCJU Sibiu, Jur. Robert Fotache.

Dacă până acum, în momentul efectuării unor lucrări în zona ATI sau în caz de necesitate trebuia oprită alimentarea cu oxigen în întreg Blocul Chirurgical, odată cu finalizarea modernizării rețelei de alimentare cu oxigen și aer comprimat, putem asigura continuitatea activității medicale, fapt care este unul esențial în zona chirurgicală și zona ATI unde există un flux continuu de pacienți.

Totodată, etajul II ATI a fost dotat cu mobilier nou, necesar derulării activității personalului, grație unei sponsorizări generoase din partea Mobila ABC, în valoare de aproximativ 25.000 lei.

 „Suplimentar modernizării instalațiilor s-au efectuat și lucrări de renovare și a fost schimbat și mobilierul pentru personal prin bunăvoința Mobila ABC care ne-a sponsorizat cu piesele de mobilier și cărora le mulțumim pentru implicare”, a mai adăugat managerul interimar al SCJU Sibiu.

 În momentul de față, Secția Clinică ATI a SCJU Sibiu are un număr total de 48 de paturi, dintre care 10 paturi ATI-Covid în zona roșie (modularul I) și 38 de paturi în zona verde.

Spitalul intenționează să realizeze și modernizarea etajului I al secției ATI, investiție care, cel mai probabil, va avea loc anul viitor.

 

Date suplimentare:

Investițiile programate în infrastructura actualului spital județean continuă. În prezent, mai multe pavilioane se află într-un proces complex de renovare și modernizare: pavilionul Dermatologie, o parte a maternității precum și Blocul Chirurgical – unde lucrările se desfășoară etapizat și pe zone, pentru a fi asigurată continuitatea activității medicale. Lucrările se desfășoară în cadrul proiectului ”Reabilitarea termică a unor clădiri din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, gestionat de Consiliul Județean Sibiu.

De asemenea, în prezent se desfășoară lucrări la clădirea secției de “Neurologie” a spitalului care se află într-un proces de reabilitare completă și dotare, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, dar și la extinderea Unității de Primiri Urgențe,tot în cadrul unui proiect cu finanțare europeană, „Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, gestionat de Consiliul Județean Sibiu.